Puheenaihe

Afrikkaan tarkoitetut avustusvaateet aiheuttivat riidan perheessä – miehelle tuomio pahoinpitelystä

Miehen kotiinsa keräämät avustuksiin tarkoitetut vaatteet aiheuttivat perheriidan. jonka seurauksena mies löi vaimoaan ja sai tuomion pahoinpitelystä. Kuvistuskuva.

JOHANNA ERJONSALO

Afrikkaan suuntautuvaan avustustyöhön tarkoitettujen vaatteiden varastointi asunnossa aiheutti riidan keravalaisen parikunnan välille ja johti siihen, että mies löi vaimoaan ja sai tuomion pahoinpitelystä.

39-vuotias mies sai 40 päivää vankeutta ehdollisena. Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomio asiassa ei ole lainvoimainen. Väkivaltatilanne tapahtui viime vuoden kesäkuussa pariskunnan kotona.

Mies myönsi lyöneensä naista kerran kämmenselällä olkapäähän. Naisen mukaan mies löi häntä useamman kerran nyrkillä ja myös kylkeen ja selkään. Oikeus katsoi lyöntejä olleen kolme.

Lääkärinlausunnon mukaan naiselle ei aiheutunut vammoja, ei edes mustelmia. Nainen oli tapahtumahetkellä viimeisillään raskaana. Lääkäri totesi sikiön voinnin hyväksi.

Riidasta mies ja vaimo kertoivat samalla tavalla.

Mies hermostui vaimolleen siitä, että tämä halusi heittää pariskunnan kotona olleita ylimääräisiä vaatteita pois. Mies oli varastoinut niitä pariskunnan vauvaikäisen lapsen huoneessa lähettääkseen ne kotimaahansa Afrikkaan.

Myös vaimo on kotoisin samasta maasta kuin miehensä eli kulttuurien yhteentörmäyksestä ei ollut kyse, vaan lähinnä hamstrauskulttuurien törmäyksestä.

Nainen kertoi pyytäneensä miestä monta kertaa viemään vaatteet autotalliin, mutta mies ei ollut saanut sitä aikaiseksi. Pahoinpitelypäivänä viime vuoden kesäkuussa mies piipahti kotonaan päivätyönsä ja iltatyönsä välillä, jolloin riita vaatteista puhkesi uudelleen vaimon ollessa aikeissa lähteä itse viemään vaatteita pois asunnosta. Mies kielsi häntä kajoamasta vaatteisiin, mutta vaimo piti päänsä, jolloin mies menetti malttinsa.

Mies kertoi oikeudessa tulkin välityksellä turhautuneensa, koska hänen "puolisonsa ei ollut kuunnellut miestään eikä elämä voi olla sellaista”.

Asiasta uutisoi ensin Keski-Uusimaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu