Vaalit

Vihreiden Maria Ohisalolta napakka vastaus uteluihin puheenjohtajuudesta: "Yksi ilta kerrallaan"

Maria Ohisalolla (toinen oikealta) oli aihetta juhlaan vihreiden vaalivalvojaisissa Tavastialla Helsingissä. Ohisalo oli myöhään sunnuntaina nousemassa eduskuntaan.

Johanna Erjonsalo

Vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalo oli myöhään sunnuntaina nousemassa eduskuntaan yli 11 000 äänellä. Hieman iltayhdeksän jälkeen Ohisalo ei tosin vielä uskaltanut todennäköistä paikkaansa juhlia.

– Mikään ei ole varmaa ennen kuin kaikki äänet on laskettu, Ohisalo sanoi puolueensa vaalivalvojaisissa.

Puolueensa vaalitulosta hän piti upeana. Ohisalo ei vielä sunnuntai-iltana paljastanut, lähteekö hän tavoittelemaan puolueensa puheenjohtajuutta.

– Yksi ilta kerrallaan. En ole vielä päättänyt asiaa, Ohisalo sanoi.

SDP näytti sunnuntaina illalla nousevan suurimmaksi puolueeksi. Ohisalo uskoo, että vihreät voi löytää SDP:n kanssa yhteistä kaikupohjaa, jos hallitustunnustelut alkavat sen johdolla.

– Koulutuksen kunnianpalautus on keskeinen asia eli palautetaan takaisin koulutuksesta leikattuja miljoonia. Eriarvoisuuden torjunta ja erityisesti asuntopoliittiset kysymykset ovat olleet molemmilla, demareilla ja meillä, esillä. Kohtuuhintainen asuntotuotanto ja perusturvan tason korottaminen, Ohisalo luetteli.

Vihreille tärkeimpänä asiana Ohisalo näkee kuitenkin ilmastokysymyksen.

–  Jos hallitusohjelmaan voidaan saada kunnianhimoisia ilmastokirjauksia, niin voimme olla mukana. Uskon, että varsinkin demarit ovat tulleet tässä todella kunnianhimoiselle linjalle, Ohisalo sanoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu