Puheenaihe

Beretta-miehellä hurjat otteet: Autolla metallioven ja verkkoaitaportin läpi – päätyi nyt linnaan

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Vuonna 1999 syntynyt mies sai vankeustuomion hänen tehtailemistaan lukuisista varkauksista, jotka tapahtuivat lokakuussa 2017 ja helmikuussa 2018 Jaakkolassa Keravalla.

Lokakuussa 2017 mies murtautui Lintulammenkadulla sijaitsevassa kerrostalossa kolmeen häkkivarastoon, joista hän vei muun muassa lumilautoja siteineen, laskettelutarvikkeita, luistimet, videokameran, kaiuttimet ja nyrkkeilysäkin.

Helmikuussa 2018 tuomittu puolestaan murtautui Palokujalla parvekkeen oven lasit rikkomalla kahteen asuttuun asuntoon, joista hän anasti irtainta omaisuutta.

Miehen matkaan päätyi toisesta asunnosta ainakin koruja, hajuvesiä, laukkuja, tablettitietokone, puhelin, passi, oleskelulupa ja käteistä rahaa. Toisesta asunnosta hän vei muun muassa polkupyörän, tablettitietokoneen, imurin ja alkoholijuomia.

Tästä noin viikon kuluttua mies murtautui Jaakkolan alueella sijaitsevaan toimistokonttiin vääntämällä lukitun oven auki. Tiloista hän anasti asiakirjoja ja tietokonelaukun.

Samana iltana hän murtautui läheiseen yrityskiinteistöön, josta hän vei useita autojen avaimia, sähkökitaran ja kameran. Autojen avaimilla hän otti luvattomasti käyttöön läheiseen autohalliin pysäköidyn henkilöauton.

Hän ajoi auton ensin hallin metallisen oven läpi ja sen jälkeen kiinteistön verkkoaitaportin läpi. Metallinen ovi meni palasiksi, ja verkkoaitaportti irtosi ja lensi viereiselle kadulle.

Auto löytyi myöhemmin kauttaaltaan vaurioituneena tuusulalaisen omakotitalon pihasta.

Lisäksi mies syyllistyi helmikuussa 2018 ampuma-aserikokseen pitämällä luvattomasti hallussaan Beretta-merkkistä pistoolia ja seitsemän kappaletta siihen kuuluvia patruunoita.

Miehellä ei ollut aiempaa rikosrekisteriä. Hänet tuomittiin käräjäoikeudessa viidestä varkaudesta, kahdesta törkeästä varkaudesta, törkeästä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta sekä ampuma-aserikoksesta yhdeksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen.

Lisäksi hänet velvoitettiin korvaamaan aiheuttamistaan vahingoista, kadoksiin jääneestä varastetusta omaisuudesta sekä varastamansa auton korjauskuluista yhteensä yli 27 000 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu