Puheenaihe

Kuvat: Korkeasaari täyttää 130 vuotta – juhlavuoden ensimmäiset uudet eläinlajit ovat tässä

Korkeasaari saa joka vuosi useita uusia eläinlajeja. Kirkasvärinen namunuolimyrkkysammakko näyttää tältä. 

Mari Lehmonen / Helsinki Zoo

Kaikkien suomalaisten tuntema Korkeasaari täyttää tänä vuonna 130 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Korkeasaareen tulee useita uusia lajeja, joista ensimmäisiin pääsee jo tutustumaan. 

Korkeasaaren trooppisten talojen välisessä tunnelissa voi nähdä minttukarkkia muistuttavan namunuolimyrkkysammakon sekä sekä äärimmäisen uhanalaisen turkoosipikkugekon. 

Sammakkoeläimiä on Korkeasaaressa yhteensä 17 lajia. Nuolimyrkkysammakkoita on seitsemän: sini-, viher-, kelta-, kekäle-, namu-, kulta- ja verkkonuolimyrkkysammakot. 

Lisäksi eläintarhassa asuvat melasammakko ja korvamelasammakko, metsätomaattisammakko, chapan- ja chantaburinsammalsammakot, kultamantella, rupikonna, sekä sammakkoeläimiin myös kuuluvat ankeriasmatosammakko, aksolotli ja miekkahäntätulilisko. 

Kissalaaksossa vaanii pieni mutta villiluonteinen amurinleopardikissa ja saukkotarhaan on muuttanut nuori, luonnosta orpona löytynyt ja Korkeasaaren Villieläinsairaalassa hoidettu saukko. 

Kevät etenee nyt Korkeasaaressa kovaa vauhtia ja pääsiäinen lähestyy auringon saattelemana. Talven torkkujista karhut, pesukarhut, rupikonna ja rantakäärme ovat heränneet ja talven sisätiloissa viettäneet kanat, kengurut ja emut ulkoilevat taas. 

Onpa tarhaan kaivamissaan tunneleissa talven viettäneistä alppimurmeleistakin jo havaintoja. Vaikka ruoho ei vielä viherrä, kevään ensimmäiset kukat ovat heränneet kurottelemaan valoon.

Korkeasaaren kevään ensimmäiset poikaset vilistävät villisikatarhassa. Pienten raitapaitojen kärsät nousevat näennäisestä sekamelskasta huolimatta mudasta heti, kun emot röhkäisevät. 

Jos pienet possut ovat kevään mutaleikeistä riemuissaan, komea visenttisonni on herännyt esittelemään voimiaan auringossa. Puiden oksat ja rungot saavat kyytiä, kun lähes tuhatkiloinen sarvipää nostaa ne harteilleen ja pyörittelee niitä niskan päällä.

Tansaniasta kotoisin oleva turkoosipikkugekko on äärimmäisen uhanalainen. (Kuva: Mari Lehmonen / Helsinki Zoo)

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu