Puheenaihe

Pikkusaaressa bailataan huolella juhannuksena

Stadin Juhannusta vietetään jälleen Lonnassa livemusan kera.

Emmi Holopainen

Helsingin keskusta-alueen edustalla sijaitsevalla Lonnan saarella järjestetään Stadin Juhannus -tapahtuma 21.–22. kesäkuuta. Kymmenen minuutin päässä Kauppatorilta sijaitsevalla pikkusaarella musisoi joukko kotimaisia artisteja.

Esiintyjinä ovat muiden muassa rapryhmä Gasellit sekä Ruudolf, joka on harpannut rapista kohti poppia. Saarella kuullaan myös folkpopista, iskelmästä, reggaesta ja rapista ammentavaa Yonaa, rapduo Sofaa sekä Kauriinmetsästäjiä.

Mukana on myös tuoreimpia uutuusnimiä, kuten Leevi & The Leavingsin tunnelmia kanavoiva Maustetytöt sekä Veera & Ümit, joka yhdistää spoken wordia ambientiin.

Lonna on entinen armeijasaari, joka avautui yleisölle vuonna 2014. Sitä ennen pääsy saareen oli kielletty. Saarelta avautuvat näkymät Suomenlinnan, Kauppatorin ja Kruunuvuorenrannan suuntaan. Saaressa on myös yksi Helsingin uusimmista yleisistä saunoista, saunarakennus valmistui Lonnaan vuonna 2017.

Saari siirrettiin Puolustusvoimilta Suomenlinnan hoitokunnan hallintaan vuonna 1999. Lonna kuuluu Suomenlinnan linnoitusalueeseen. Vesibussilla pääsee myös Lonnasta Suomenlinnaan ja Suomenlinnasta Lonnaan.

Juhannuksen tapahtumassa esiintymislavat ovat Lonnan terassialueella ja makasiinirakennuksessa. Sään varalta käytössä on katettuja tiloja ja sisätiloja. Lonnan ravintola ja kahvila sekä baari palvelevat kävijöitä, ja myös saunatilat ovat kävijöiden käytössä. Uutena tilana on Helsinki Distilling cocktailbaari.

Tapahtuma alkaa iltapäivällä ja päättyy puoliltaöin. Ikäraja Stadin Juhannukseen on 18 vuotta. Tapahtuman järjestävät Flash-tuotanto ja All Day Agency.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu