Puheenaihe

Pyöräilijä: Vältä remontin ajan Hämeentietä – näin se tapahtuu

Remontissa oleva Hämeentie on tällä hetkellä erittäin ahdas, koska liikenne on ohjattu yhdelle kaistalle suuntaansa. Kaupunki kehottaa pyöräilijöitä etsimään vaihtoehtoisia reittejä.

Sanna Jompero

Pyöräilijöiden suositellaan etsivän korvaavia reittejä Hämeentien remontin ajaksi.

Hämeentiellä saa edelleen pyöräillä, mutta peruskorjauksen vuoksi Hakaniementorin ja Kurvin välillä kaistat ovat ahtaat. Hämeentiellä kulkee päivittäin 3 000 bussia. Pyöräilijän ohittaminen bussilla on monin paikoin mahdotonta.

Hämeentien sijaan kaupunki kehottaa pyöräilijöitä käyttämään korvaavia reittejä, kuten Sörnäisten rantatietä. Turvallisin reitti Hämeentien poikki kulkee Vetehisenkujan ja Neljännen linjan kautta.

Helsinginkatu on remontin alkuvaiheessa poikki Kurvissa. Pyöräliikenteen kiertoreitti on ohjattu Vaasanpuistikon ja Kinaporinkadun kautta. Poikkeusreiteille on opastus.

Kaupunki muistuttaa pyöräilijöitä, että jalkakäytävällä ajaminen on kiellettyä.

Loppuvuonna 2020 valmistuvassa peruskorjauksessa Hämeentie muuttuu joukkoliikennekaduksi. Myös pyöräilijät ja kävelijät saavat omat kaistansa. Tontille ajo on remontin jälkeen edelleen sallittua.

Helsingin Uutiset (HU 13.–14.4.) kertoi viime viikolla kauppiaiden ahdingosta maaliskuussa alkaneessa remontissa. Kauppiaat olivat myös huolissaan työmaan tieltä poistetuista suojateistä. Hämeentie on remontista huolimatta vilkas joukkoliikennekatu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu