Puheenaihe

Talouteen ja psykologiaan erikoistunut yrittäjä siirsi firman rahoja 46 000 euroa omalle tilille – menetti tuhansia euroja netin deittipalstalla

Yrittäjä kertoi oikeudelle, että hän ei ollut tavoitellut itselleen taloudellista hyötyä, vaan maksanut itselleen palkkaa ja lainannut rahaa miehelle, johon oli tutustunut netin deittipalstalla.

arkisto/ilpo kekki

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut talous- ja psykologian alan palveluja tarjonneelle yrittäjälle 30 päivän ehdottoman vankeustuomion velallisen epärehellisyydestä.

Lisäksi yrittäjän tulee maksaa Verohallinnolle noin 23 200 euroa viivästyskorkoineen korvauksena rikoksella aiheutetusta vahingosta.

Asiasta kertoo Uusimaa-lehti.

Yrittäjä siirsi yrityksensä tililtä itselleen yhteensä noin 45 700 euroa vuonna 2016. Summasta 33 700 euroa oli merkitty palkaksi kirjanpitoon ja 12 000 euroa osakelainaksi.

Yrittäjän mukaan hän maksoi itselleen 2 000 euron kuukausipalkat yli vuoden ajalta.

12 000 euron lainasta hän kertoi, että hän joutui vuonna 2016 törkeän nettihuijauksen uhriksi ja menetti rahat.

Syyttäjä nosti esiin, että yrittäjä oli maksanut itselleen aiemmin paljon pienempää palkkaa. Syyttäjä piti kiistattomana, että yhtiön maksuvaikeudet olivat alkaneet viimeistään alkuvuonna 2016 ja yhtiö oli tullut maksukyvyttömäksi vuoden lopulla. Samana vuonna yrittäjä siirsi yhtiön tililtä itselleen kymmeniä tuhansia euroja, Uusimaa kertoo.

Yrittäjä kertoi oikeudelle, että hän ei ollut tavoitellut itselleen taloudellista hyötyä, vaan maksanut itselleen palkkaa ja lainannut rahaa miehelle, johon oli tutustunut netin deittipalstalla. Mies jätti rahalainan maksamatta. Yrittäjän mukaan mies oli onnistunut vaikuttamaan hänen tunteisiinsa ja sitä kautta harkintakykyyn niin voimakkaasti, että hän joutui henkisesti hallitsemattomaan tilanteeseen.

Yrittäjä kertoi hoitaneensa jo vuonna 1990 aloittamaansa yritystoimintaa siihen asti tarkasti ja täsmällisesti sääntöjen mukaan. Olennaisin syy yhtiön taloudelliseen epäonnistumiseen oli petos ja se, että suurin asiakas lopetti asiakassuhteen.

Petoksen johdosta hän menetti toimintakykynsä ja omaisuutensa ja velkaantui sekä henkilökohtaisesti että yhtiönsä osalta.

Asiasta uutisoi ensin Uusimaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu