Puheenaihe

Amanda Harkimo rikkoi räikeästi sääntöjä Naisleijonien kohufinaalissa – "Se oli täysin harkittu teko"

Toni Tervo

Amanda Harkimo, kuten monet muut suomalaiset, seurasi sunnuntaina tapahtumia epäuskoisena.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue oli juuri iskenyt ratkaisevan osuma Yhdysvaltoja vastaan, mutta tuomarit olivat päättäneet ottaa maalin videotarkistukseen. Tuomareiden arpoessa tilannetta harvinaisen pitkään, Harkimo päätti rikkoa sääntöjä.

Säännöissä nimittäin todetaan, että videotarkistuksen ollessa käynnissä, musiikkia ei saa soittaa. Dj:nä toiminut nainen kuitenkin alkoi luukuttaa areenan kaiuttimista Kari Tapion Olen Suomalainen -kappaletta.

– Se olit täysin harkittu ja tietoinen teko. Se tarkistus kesti niin kauan, että tunnelma hallissa alkoi olla aika hiljainen. Halusin muuttaa sitä ja rakastan kyseistä biisiä. Ehkä se sopi siihen tilanteeseenkin hyvin. Soitin sitä hetken hiljaa, mutta sitten päätin lisätä volyymia.

Harkimo ei tempauksestaan mitään rangaistusta saanut. Mutta kuten tiedämme, Suomen maali hylättiin ja ottelu päättyi häviöön rangaistuslaukauskilpailussa.

– Se oli ehdottomasti yksi ikimuistoisempia kokemuksia minun lätkä dj-urallani. Ja samalla yksi vaikeimmista. Aivot eivät oikein sillä hetkellä pelanneet ja en oikein tiennyt, että mitä soittaisin.

Ottelun jälkeen kuitenkin tapahtui jotain, joka helpotti naisen tuskaa,

– Näin pelaajia ottelun jälkeen ja tytöt olivat tosi onnellisia. Se auttoi minuakin. Onhan hopea ihan historiallisen hyvä tulos. Tavallaan me voitimme, Harkimo hymyilee.

Sen jälkeen dj:n oli myös helppo alkaa tarkastella koko kisoja sellaisena, mitä ne olivat. Upeana kokemuksena.

– Oli kyllä ihan mahtavaa. Siinä pääsi itsekin kokeilemaan uusia asioita. Ajattelin aluksi, että soitan esimerkiksi ihan samaa musiikkia kuin miehillekin. Parin päivän jälkeen aloin kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, että yleisössä oli paljon naisia ja nuoria tyttöjä. Miksi soittaisin heille sitä vanhaa rockia? Vaihdoin musiikin tyttömäisemmäksi ja siitä tuli hyvää palautetta.

Harkimo uskoo myös, että kisat ja niiden saama huomio tulee auttamaan suomalaista naisjääkiekkoa pitkällä tähtäimellä.

– En olisi voinut edes kuvitella, että kisoja näytettäisiin mediassa näin paljon. Pelejä katsellessa itsellekin tuli sellainen olo, että tekee mieli pelata. Sama fiilis on varmaan tullut tosi monille pikkutytöille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu