Puheenaihe

Nämä asiat vaikuttavat putkiremontin hintaan – "Jopa joka kolmannella väärä käsitys vaikutuksista asunnon arvoon"

Isännöintiliitto muistuttaa, että korjaamatta jättämisesta seuranneet vahingot voivat tuoda ison laskun taloyhtiölle.

Arkisto/Johanna Erjonsalo

Putkiremonttien hinnat ovat nousseet tasaisesti viime vuosien aikana. Hintojen nousu tulee ilmi Isännöintiliiton Putkiremonttibarometrista.

Barometri ei kuitenkaan kerro putkiremontin tarkkaa hintaa, sillä jokaisen hankkeen hinta muodostuu yksilöllisesti päätöksentekovaiheessa.

– Hintaan vaikuttavat esimerkiksi rakennuksen ikä, koko ja tyyppi, urakkamuoto, remontin laajuus sekä samassa yhteydessä tehtävät muut remontit, luettelee Isännöintiliiton kehityspäällikkö Reetta Yrttimaa tiedotteessa.

Pääkaupunkiseudulla hinnat ovat tyypillisesti muuta maata korkeammat. Sitä selittävät muun muassa vanhat talot. Niissä remonttia voi vaikeuttaa putkien epätavallinen sijainti. Pääkaupunkiseudulla on myös paljon pieniä asuntoja, mikä tarkoittaa useampia märkätiloja ja enemmän remontoitavaa.

– Lisäksi asuntojen arvo on yleisesti muuta maata korkeampi, joten remontteihinkin on varaa sijoittaa enemmän. Niinpä remontin laajuus voi olla toista luokkaa kuin vähemmän arvokkaassa talossa, toteaa Yrttimaa.

Isännöintiliiton mukaan jopa 30 prosentilla osakkaista on vääristynyt käsitys putkiremontin vaikutuksesta osakkeen arvoon.

Koska putkiremontti on lähtökohtaisesti korjaustoimenpide, ei remonttiin sijoitettu summa siirry suoraan myyntihintaan.

– Jos perustasoa kohotetaan runsaasti, voi tietysti arvokin nousta enemmän. Lisäksi tehty remontti voi vaikuttaa myyntiaikoihin ja herättää kiinnostusta ostajissa, kommentoi Yrttimaa.

Putkibarometrin mukaan niin isännöitsijät kuin hallitusten jäsenetkin kaipaavat osakkailta rohkeampaa päätöksentekoa putkiremonteissa.

Yrttimaa muistuttaa, että remontointi kannattaa, sillä korjaamatta jättäminen maksaa vahinkojen myötä enemmän.

– Remontteja ei kannata lykätä, vaan korjaukset kannattaa tehdä suunnitelmallisesti ja ennakoiden. Koska remonttien hinnat ovat nousseet jo monta vuotta, ei lykkäämällä näytä säästävän siinäkään suhteessa.

https://www.slideshare.net/Isannointiliitto/putkiremonttibarometri-2019

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsingin alla risteilee yli 100 kilometriä 1800-luvun vesiputkia – "Seuraavat isot rikot rumentaisivat jo tilastot"3.4.2019 18.55
Putkiremontti alentaa vuokraa, mutta voiko vastikkeestakin saada taloyhtiöltä alennusta? – Asiantuntija kertoo7.10.2018 07.55
Asunnonostaja, älä huijaa itseäsi – "Moni katsoo vain, onko putkiremontti tehty"18.9.2017 06.00
70 000 euron putkiremontista ongelma pääkaupunkiseudulla – "Se on jopa puolet asunnon nykyarvosta"20.2.2017 07.18

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu