Puheenaihe

Uutissuomalainen: Tuore kuski päätyy ajokieltoon todennäköisimmin Helsingissä

Toistuvia rikkomuksia seuraa pakollinen lisäkoulutus.

Kuvituskuva.

Arkisto/Päivi Tuovinen

Jo yli 200 uutta kuljettajaa on määrätty ajokieltoon viime heinäkuussa voimaan tulleen ajokorttiuudistuksen jälkeen. Asiasta kertoo Uutissuomalainen.

Eniten ajokieltoja on määrätty Helsingin, Itä-Uudenmaan, Sisä-Suomen ja Oulun poliisilaitosten alueella. Helsingissä ajokieltoon määrätään 1–3 kuskia viikossa, eli tapauksia olisi viime heinäkuun jälkeen vähintään 40. Itä-Uudellamaalla ajokieltoja on jo määrätty 30–40, Oulun poliisilaitoksen alueella noin 30 ja Sisä-Suomen poliisissa 27–30, Uutissuomalaisen jutussa kerrotaan.

– Yleisimmät syyt ajokieltoon ovat toistuvat rikkomukset tai vakava piittaamattomuus liikenneturvallisuutta kohtaan, ylitarkastaja Iina Hyvärinen Poliisihallituksesta kommentoi Uutissuomalaiselle.

Tuoreiden kuskien töppäilyjä seurataan ajokorttiuudistuksen myötä entistä tarkemmin. Toistuvasti liikennesääntöjä rikkovat uudet kuljettajat joutuvat pakolliseen neljän tunnin lisäkoulutukseen. Ajokorttinsa he saavat takaisin, kun ajokielto on päättynyt ja koulutus läpäisty, jutussa kerrotaan.

Uutissuomalaisen mukaan liikennepsykologit ovat kritisoineet sitä, että neljän tunnin "asennekoulu" on mahdollista suorittaa verkko-opintoina ilman henkilökohtaista kontaktia ajo-opettajaan.

– Voisi olla hyvä, jos aina jo ajokieltoon määräämisen yhteydessä olisi laaja interventiokeskustelu, jossa käytäisiin läpi ajokieltoon johtanut tilanne ja se, miten aikoo jatkossa toimia toisin, liikennepsykologi Sari Kukkamaa kommentoi jutussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu