Puheenaihe

Ruohikkopalovaroitus annettiin tällä viikolla – pelastuslaitoksella eilen vakava läheltä piti -tilanne

Kuvistuskuva.

Arkisto/Klaus Nurmi

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sai hätäkeskukselta tiedon maastopalosta Tammisaaren Carpelanintiellä kello 22.44 aikaan perjantai-iltana. Ilmoittaja oli kertonut hätäkeskukselle, että keskusta-alueen metsässä palaa korkealla liekillä.

Paikalle lähetettiin kolme pelastuslaitoksen yksikköä, kaksi säiliöyksikköä, johtoauto, Rajavartiolaitoksen helikopteri ja yksi poliisin partio.

Pelastuslaitoksen saapuessa paikalle maastoa oli palanut noin 20 neliön alueelta. Alue paloi noin metrin korkuisella liekillä.

Palo oli lähtenyt sammuttamatta jääneestä nuotionpohjasta. Pelastuslaitos sammutti palon ja sen jälkisammutus jatkui noin 30 minuuttia.

Pelastuslaitoksen mukaan alueen pintakasvillisuus oli todella kuivaa ja lisäksi maastossa oli paljon muun muassa kuivia lehtiä.

– Ilman sivullisten nopeaa havainnointia palolla olisi ollut mahdollisuus levitä ja uhata muutaman kymmenen metrin päässä ollutta hoitokotia, pelastuslaitokselta kerrotaan.

Poliisi tutkii tapausta.

Ilmatieteen laitos antoi tiistaina ruohikkopalovaroituksen. Ruohikkopalojen vaara on ilmeinen huhti–toukokuussa ennen metsäpalovaroituskautta, kun metsät ovat vielä märkiä, mutta muualla on jo kuivaa.

Pelastuslain mukaan avotulta ei saa tehdä, kun metsäpalo- tai ruohikkopalovaroitus on voimassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu