Puheenaihe

Asuntosijoittaja havahtui Vantaalla: Vanhan lähiön suosio kasvaa, uusi asuinalue ei kiinnosta

ALUEET   Vantaan Kivistössä sijaitsevasta yksiöstä kiinnostui kolme, vastaavan asunnon Martinlaaksosta olisi halunnut 30 vuokralaista. 

Mari Fennander sanoo Kivistössä olevan paljon kivoja uusia asuntoja. Hän kuitenkin tietää erityisesti lapsiperheiden kärsivän siitä, ettei alueella ole palveluja.

Tiina Örn

Kivistössä oli tänä keväänä tarjolla vuokrakodiksi uusi aseman vieressä sijaitseva yksiö. Saman rakentajan tekemiä täysin vastaava uusi yksiö oli tarjolla myös Martinlaaksossa. Kivistön yksiöstä kiinnostui kolme hakijaa, Martinlaakson yksiöstä noin 30 hakijaa. 

Tapahtuneesta kertoo Jukka Haikala, joka on  asuntosijoittamisen ammattilainen ja katsoo Vantaan alueiden kehitystä vetovoimavinkkelistä. Mainitut asunnot ovat hänen yhtiönsä omistuksessa. 

Vielä viime syksynä tilanne oli Haikalan mukaan aivan eri. 
– Kivistön suosio oli silloin vuokralaisten keskuudessa suurempaa kuin minkään muun alueen koskaan meidän yhtiömme asuntosijoittamisen historiassa. Nyt vuokralaiset eivät ole kiinnostuneet samaan pihapiiriin tulevista asunnoista.

Haikalalla on oma arvionsa syistä, jotka ovat johtaneet Kivistön suosion laskuun. 
– Luvatusta kauppakeskuksesta ei ole tehty vieläkään päätöstä. Palvelurakenne on Kivistössä todella huono. 

Toiseksi syyksi Haikala arvelee HSL:n vyöhykeuudistusta. Martinlaakso kuuluu B-vyöhykkeeseen, Kivistö on puolestaan vyöhykkeellä C. 
–  Arabianrannasta Martinlaaksoon muuttava vuokralainen totesi ettei halua muuttaa c-vyöhykkeelle, koska silloin työmatkan hinta kallistuisi.  

Vantaan Habita oy:n toimitusjohtaja Santeri Mäkinen pohtii Kivistön asuntojen arvon kehittymistä. 
– Kivistön asuntojen arvossa on ollut sisäänrakennettuna oletus siitä, että alueelle tulee kauppakeskus, muotoilee Mäkinen. 

Hän lisää, että alueelle ollaan edelleen rakentamassa paljon uutta. 
– Hintataso pysynee vakaana. 

Mäkinen pohtii vyöhykeuudistuksen koskettavan erityisesti vuokramarkkinoita.  
– Onhan vuokralaisen silmiin kohde sitä kiinnostavampi mitä halvemmalla sieltä pääsee liikkumaan esimerkiksi Helsingin keskustaan.

Vantaan kaupunginvaltuutettu Jenni Chen-Ye (kok.) teki huhtikuun alussa valtuustoaloitteen, jossa vaaditaan Kivistöön palveluja. 

Itsekin Kivistössä asuva Chen-Ye muistuttaa kivistöläisten lähimmän apteekin ja terveysaseman sijaitsevan Martinlaaksossa. 
– Isoissa marketeissa käymme Jumbossa. Auto on Kivistössä välttämätön. 

"Kivistössä on ilmassa epäarvoisuuden kokemusta"

Kivistössä työasioissa liikkuva Mari Fennander kertoo vyöhykeuudistuksen synnyttäneen keskustelua.
– Kivistössä on ilmassa epäarvoisuuden kokemusta. Olen ymmärtänyt, että sama tilanne on Tikkurilassa, joka myös kuuluu c-vyöhykkeeseen. 

Fennarder lisää liikkumisen hinnan olevan yksi niistä asioista, jotka painavat silloin jos talous on tiukalla.  
Kivistön taakkana on Fennanderin mukaan myös pula palveluista. On jo yleisesti tiedossa, ettei alueella ole riittävästi palveluja. 
– Lapsiperheet kaipaavat terveysasemaa, isompia kauppoja ja apteekkia. Vähitellen Kivistöä aletaan karttaa.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Hypon asuntomarkkinakatsaus: Joka toisen asunnon arvo laski viime vuonna – nämä kaksi asumisen megatrendiä jatkavat kasvuaan2.3.2019 11.56
Pankki varoittaa: Uuden asunnon hinta voi pudota keskustassakin – "Turvallisia kohteita ei ole"26.11.2018 05.55
Yhden sijoitusasunnon sijaan kaksi? Lue vuokrakonkarien 6 vinkkiä, mutta älä venytä velkaeuroa liikaa – "Oma talous on oltava kunnossa"15.5.2019 06.05
Hannun asunnon hinta putosi 30 000 euroa – Raju hinnanlasku iskee nyt jopa 18 minuutin päässä Helsingin keskustasta1.11.2018 06.11

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu