Puheenaihe

Miljoonaomaisuuden menettänyt suomalaisyrittäjä myy nyt talouskasvatusta lapsille – hakee 800 000 euron pääomaa

Osakkeen hinta on 3,43 euroa ja minimimerkintä 140 osaketta eli 480,20 euroa.

Uuden sovelluksen avulla vanhemmat pääsisivät seuraamaan lapsensa rahankäyttöä jokaista ostosta myöten.

Kuvituskuva

Suomen ensimmäisten it-miljonäärien joukossa tunnetuksi tullut Jaakko Rytsölä on julkistanut uuden aluevalloituksensa. Rytsölä muistetaan etenkin siitä, kuinka hän menetti miljoonaomaisuutensa yhdessä yössä, kun it-kupla puhkesi vuonna 2001.

Kaksi vuotta myöhemmin Rytsölä todettiin varattomaksi 1,3 miljoonan euron verorästin perintäyrityksessä. Vuonna 2008 hänet tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa törkeästä velallisen epärehellisyydestä

Nyt Rytsölän uusi yritys PCKT Money Oyj ilmoittaa myyvänsä osakkeitaan 400 000– 800 000 eurolla saadakseen tarvittavan pääoman talouskasvatusta tarjoavan kännykkäsovelluksen lanseeraamiseen.

Sovellus on kehitetty lapsiperheiden käyttöön. Osakkeen hinta on 3,43 euroa ja minimimerkintä 140 osaketta eli 480,20 euroa.

– Uskomme, että tavoitteemme seuraavan sukupolven kasvattamisesta vastuullisiksi rahankäyttäjiksi kiinnostaa laajasti ja haluamme kutsua perheet – vanhemmat, kummit ja mummit – osakkeenomistajiksemme toteuttamaan missiotamme, Jaakko Rytsölä tiedottaa.

– Minulla on kaksi pian kouluikäistä lasta ja haluan, että heistä kasvaa itseäni vastuullisempia rahankäyttäjiä. Suomessa miltei 400 000 henkilöllä on maksuhäiriömerkintä ja olen huolestunut siitä, että taloustaidot eivät ole riittävällä tasolla.

Rytsölän mukaan PCKT on lapsen ja vanhemman yhteinen oppimisympäristö, jonka avulla he yhdessä näkevät, paljonko rahaa on saatu, mihin sitä on käytetty ja paljonko rahasta on laitettu säästöön tai mahdollisesti sijoitettu.

Sovellukseen voisi liittää viikkoraha- ja maksukortin, johon vanhemmat voisivat siirtää rahaa. Halutessaan vanhemmat saisivat ilmoituksen kaikista lapsen tekemistä ostoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu