Puheenaihe

Riita puolison kanssa ajoi naisen kadulle – pyysi yösijaa tuntemattomalta ja joutui raiskatuksi

Nainen halusi nukkua, mies halusi seksiä.

Vuoden 2017 tammikuussa kadulla toisensa tavanneiden sänkyyn päätymistä puitiin oikeusistuimissa tähän päivään saakka. Kuvituskuva.

Sirpa Repo

Avopuolisonsa kanssa riidellyt nainen keräsi tavaroitaan kassiin ja lähti kotoaan tammikuussa vuonna 2017. Hän päätyi Pasilaan ja tapasi siellä iltamyöhään kadulla pyöräilleen, tuntemattoman miehen, joka oli tulossa baarista.

Naisen mielestä mies vaikutti kivalta tyypiltä, joten hän pyysi tältä yösijaa.

Miehen mukaan juttusille ryhdyttiin, kun nainen pyysi häneltä ruokaa ja tupakkaa sekä kauppasi kelloaan 40 eurolla. Kommunikointia hankaloitti osaltaan kielimuuri, koska mies on ranskankielinen ja keskustelussa käytettiin englannin kieltä.

Mies lupasi majoittaa naisen luokseen, vei polkupyöränsä talteen ja maksoi naisen matkan julkisen liikenteen kyydissä Huopalahteen, josta kaksikko jatkoi matkaa jalan miehen kotiin Pitäjänmäkeen.

Perillä mies tarjosi naiselle viiniä, pientä purtavaa ja antoi tämän käydä suihkussaan, koska nainen niin pyysi. Tunnelma pysyi hyvänä, kunnes nainen halusi mennä nukkumaan ja mies halusi seksiä.

Naisen kertoman mukaan mies tuli sänkyyn ja väkisin hänen päälleen työntäen samalla sormiaan väkivalloin hänen sisälleen kolme kertaa. Nainen vastusti potkimalla ja työntämällä miestä pois. Painia jatkui vartin verran ja nainen huusi kovaan ääneen.

Miehen mukaan sänkyyn mentiin yhdessä suutelemaan ja sittemmin harrastamaan seksiä molempien halusta. Miehen mukaan kyse oli normaalista yhdynnästä muutaman minuutin ajan, kunnes nainen alkoi yllättäen huutaa.

Molemmat muistavat naisen huudon sekä hänen halunsa tupakoida sänkytapahtumien päätteeksi. Muilta osin tapahtumien kulku eroaa osapuolten kertomuksissa, mutta todistettavasti nainen päätyi pois miehen asunnosta ulos rappukäytävään.

Naapurit kuulivat hänen jatkavan huutoaan rapussa, koska asuntoon oli ilmeisesti jäänyt hänen tavaroitaan. Naapurit soittivat hätäkeskukseen.

Huudon ja metelin vuoksi paikalle kutsuttu poliisi tapasi naisen rappukäytävässä. Poliisille nainen kertoi joutuneensa seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi.

Poliisi soitti miehen ovikelloa ja vaati tätä tulemaan rappukäytävään.

Mies kieltäytyi ja kiisti naisen syytökset seksuaalisesta väkivallasta.

Poliisi vei miehen maahan ja jatkoi tapahtumien selvittämistä miehen asunnossa. Sillä aikaa nainen lähti hiljakseen pois paikalta kokonaan.

Poliisi lähti naisen perään ja tavoitti hänet vähän matkan päästä miehen kotitalosta.

Nainen kertoi poliisille miehen raiskanneen hänet sormillaan, kun hän olisi halunnut nukkua. Ulkoisia merkkejä kamppailusta poliisi ei havainnut.

Tapahtumien puinti jatkui ensin käräjäoikeudessa, ja sittemmin miehen valitettua käräjillä saamastaan raiskaustuomiosta myös hovioikeudessa. Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

Molemmat oikeusistuimet olivat yksimielisiä siitä, että mies oli syyllistynyt sormin tehtyyn raiskaukseen naisen kertomalla tavalla.

Naisen kertomuksia tapahtumien kulusta tukivat naapurin kuulohavainnot sekä hänen järkyttynyt olemuksensa poliisien saapuessa paikalle.

Koska miehen käyttämän väkivallan katsottiin olleen erittäin vähäistä ja teon olleen lyhytkestoinen, hänet tuomittiin 1,5 vuoden ehdolliseen vankeuteen raiskauksesta sekä suorittamaan lisäksi 50 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Raiskaamalleen naiselle hänet tuomittiin maksamaan 2 000 euroa henkisestä kärsimyksestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu