Makumaailma

Helsingin parhaalle paikalle uusi kalaravintola – tunnetaan suurista äyriäisvadeistaan

Turusta lähtöisin oleva Bassi laajentaa Helsinkiin.

Kari Martiala

Suurista äyriäisvadeistaan tunnettu turkulainen kala- ja äyriäisravintola Bassi laajentaa toimintaansa tänä keväänä Helsinkiin. Bassi Helsinki avautuu kesäkuun aikana aivan Helsingin ytimeen, Esplanadin puiston laidalle.

Vielä keskeneräiset tilat muuntuvat remontin myötä skandinaavisen vaaleiksi.

Ravintolan kakkoskerros, josta on komea näköala Espan puistoon, on omistettu à la cartelle – siellä tarjolla on monipuolisia menuja, näyttäviä äyriäisvateja ja laadukkaita viinejä.

– Upea ayriäisvatimme on monelle se juttu, jonka takia Bassiin tullaan Turussa. Lisäksi kolmen ruokalajin kalamenu on erittäin suosittu, ja suuri osa ruokailijoista valitsee sen. Nämä elementit nähdään myös Helsingin Bassin listalla, kertoo ravintolan omistajan, Manu Eventsin toimitusjohtaja Santtu Kiili.

– Olemme pohtineet pitkään laajentumista Turun ulkopuolelle. Nyt meille tarjottiin niin uskomatonta liikepaikkaa Helsingin parhaalla paikalla, että tilaisuuteen oli pakko tarttua. Tämä on yrityksellemme valtava satsaus, ja olemme tästä todella innoissamme.

Turun ravintola Bassi avasi ovensa elokuussa 2018 Aurajoen jokirantaan, historiallisessa Bassin talossa. Helsinkiin avattava Bassi noudattelee samaa konseptia kuin Turun Bassikin, mutta molempien ravintoloiden ruokalistoista tulee omannäköisiään.

Ravintola Bassi toimii osoitteessa Eteläesplanadi 22.  Ravintola tulee olemaan auki lounaasta illalliseen kuutena päivänä viikossa. Sunnuntait pidetään ainakin näillä näkymin suljettuna. Ravintolassa on noin 200 asiakaspaikkaa ja käytössä on kolme kerrosta sekä ilta-auringossa kylpevä terassi.

Bassi Helsinki -ravintolan katutasossa ja terassilla tarjotaan arkisin lounasta. Iltaisin katutasossa nautitaan skandinaavista bistroruokaa kuten katkarapuleipiä ja fish & chipsiä. Katutasoon tulee myös viinibaari, jonka tiskillä voi nauttia esimerkiksi ostereita. Kellarikerroksesta löytyy kookas kabinettitila, joka sopii hyvin ryhmille, jotka kaipaavat omaa rauhaa. Tilaan mahtuu jopa 40 henkilöä, ja tilassa on mahdollisuus pitää myös kokouksia.

Turkulainen, yksityisessä omistuksessa oleva ravintola-alan kasvuyritys Manu Events toimii useassa pisteessä eri puolilla Turkua ja laajentaa nyt toimintaansa Helsinkiin.

Yritykseen kuuluvat Turun tiedepuiston alueella sijaitsevat Mauno-ravintolat ja monipuoliset kokoustilat, Uittamo Paviljonki, Akatemiatalon juhlasali ja Bassi Turku. Manu Eventsin liikevaihto on vuonna 2019 noin 7 miljoonaa euroa ja yritys työllistää noin noin 60 henkilöä. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Salven paikan vallanneen ravintolan tilalle avautuu Hangosta lähtöisin oleva kalaravintola – "Pöytävarauksia on jo yritetty tehdä"16.10.2018 06.30
"Paistettuja silakoita tai muikkuja ei uhkaa mikään" – Kalaravintolat paljastavat suosituimmat reseptinsä 10.5.2016 20.10
Mummotunnelin kylkeen kaksi uutta ravintolaa – "Aasialaista elämyskaraokea"24.4.2019 11.37
Suosikkiravintola joutui mottiin Helsingin epäonnisten katutöiden vuoksi – aloittaa silti terassikauden tänään4.4.2019 14.54
Konkurssipesä myi Seurasaaren ravintolan toiminnan – uusi ravintoloitsija avaa keisarillista historiaa henkivän paikan lähiviikkoina2.4.2019 10.29

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu