Haloo Helsingin Elli Haloon oikea nimi ei ole Elli – keksi salanimen suojellakseen läheisiään

Emilia Tiilikainen

Elli Haloo on tuttu nimi kymmenille tuhansille suomalaisille.

Haloo Helsinki! -yhtyeen energinen laulaja on ollut vakiokasvo festareilla, keikkapaikoissa ja lehtien palstoilla jo vuosien ajan. Vasta viime viikkoina hänestä on kuitenkin käytetty naisen oikeaa nimeä.

Syy miksi Elisa Tiilikainen on noussut Elli Haloon takaa esiin, on naisen uusi sooloprojekti Ellips. Aiemmin laulaja kertoo vältelleensä oikean nimensä tuomista julkisuuteen. Eikä hän nytkään sitä halua tyrkyttää, mutta on enemmän sinut asian kanssa.

– Loin sen nimen aikoinaan pitääkseni läheiseni pois julkisuudesta ja sillä tavalla suojellakseni heitä. Mutta tässä projektissa tuntuisi tyhmältä olla Elli Haloo, kun on ihan eri juttu kyseessä. Mutta kaikki tutut puhuttelevat Ellinä kuitenkin, artisti hymyilee.

Viime aikoina Tiilikaisen arki on ollut hulinaa. Hänen debyyttisooloalbuminsa julkaistiin perjantaina 12.4. ja vuosien Haloo Helsinki! -taipaleen jälkeen hän on opetellut soittamaan uuden yhtyeen kanssa.

– Koko ajan olen ollut menossa, mutta se on hauskaa. Koen taas sellaista intoa bänditreeneissä ja koko tämä rumba ei tunnu nyt niin painostavalta, kuin se ehkä viime aikoina oli tuntunut. Muutamat viime vuodet Haloon kanssa ovat menneet sellaisessa pienessä sumussa ja tuli tietty rutiini. Tämä projekti on ollut todella piristävä.

Ellips on sukellus nimenomaan Elisa Tiilikaisen pään sisään. Se on naisen nuoruuden Juice Leskisen, progressiivisen rockin, niittivöiden ja tennareiden henki yhdistettynä herkkyyteen ja maailmantuskaan, jota myös Elli Haloon teksteissä on päästy kokemaan.

– Ihmisen ahneus ärsyttää minua. Minut on opetettu antamaan vähästänikin. Toki maailmassa on paljon anteliaitakin, mutta moni menestynyt tuntuu unohtavan muut ihmiset ja alkaa elää omassa kuplassaan nähden vaan oman menestyneen lähipiirinsä. Teksteissäni haluan muistuttaa, että meitä on monia ja jokaisella on oma murtumispisteensä.

– Levyllä yritän käydä läpi ihmismielen koko kaaren läpi. Enkä halua ohittaa niitä synkkiä ja vaikeita hetkiä.

Laulaja kertoo olleensa aina herkkä ihminen, jolla on taipumuksena jäädä vellomaan omiin ajatuksiinsa.

– Teen sitä vähän liikaakin. Minun ehkä toisaalta pitääkin saada velloa ja sitten käyttää musiikkia niiden asioiden ulos purkamiseen. Herkkyys ilmenee minussa hyvässä ja pahassa. Se on lahja ja kirous.

Ellips on tuonut Tiilikaiselle myös lisää itseluottamusta. Niin erikoiselta kuin se tuntuukin, eräs Suomen menestyneimmistä laulajista ei aina osaa luottaa omaan tekemiseensä.

– Aina en osaa nähdä sitä niin kuin muut näkevät. Mutta Ellips-levyä tehdessä olen oppinut luottamaan omaan visiooni. Ja ehkä se tunteiden vuoristorata kuuluukin luovaan työhön. Välillä levy on paras ja välillä maailman paskin.

– Olen ollut ihan järkyttynyt levystä faneilta saamastani palautteesta. Se on otettu niin hyvin vastaan. Monet Haloon kuuntelijat ovat laittaneet viestiä, että tämä levy kuulostaa multa. Se tuntuu tosi hyvältä, Tiilikainen huokaa.

Lisää aiheesta

Haloo Helsinki laittoi yleisön sekaisin viimeisellä Ruisrock-keikallaan pitkään aikaan: Elli Haloo lopetti esityksen kirjaimellisesti selällään8.7.2018 14.55
Onko tässä Linnan omaperäisin asu, Elli Haloo?6.12.2015 20.54
Jenni Vartiainen lehdelle: Elin kaksoiselämää – "Se oli tosi siistiä"7.10.2018 21.45
Jenni Vartiainen salaperäisenä – "Ehkä mä joskus kerron oman versioni kaikesta"15.9.2018 20.10

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu