Puheenaihe

Tia-Maria, 28, voitti esiintymiskammonsa ja on nyt twerkkauksessa Suomen ykkönen – "On tosi iso juttu, että naiset voivat hyvin"

Tia-Maria Sokka

Ujo ei ole ensimmäinen sana, joka tulee mieleen Tia-Maria Sokasta.

Taitelijanimellään Tinze tunnettu 28-vuotias nainen on Twerkkauksen Suomen mestari sekä lajin kantavia voimia Suomessa. Tämä luonnollisesti tarkoittaa sitä, että nainen laittaa takapuoltaan töihin usein isojenkin yleisöjen edessä pienissä shortseissa ja verkkosukkahousuissa.

Siihen päälle vielä värikkäät hiukset ja räväkkä asenne, niin harva voisi kuvitella Sokan kärsineen ujoudesta ja esiintymiskammosta.

Vuosia se oli kuitenkin naiselle todellisuutta.

– Teininä jännitin julkisia esiintymisiä joskus kuukausiakin eteenpäin. Jos minulle oltaisiin sanottu silloin, että teen jotain tällaista, olisin ihan kauhuisssani, Sokka nauraa.

Vaikka hän tänä päivänä yhä myöntää jännittävänsä, hyvällä tavalla, twerkkausmestari pääsi irti pahimmasta kammosta. Yksi syy siihen oli intohimo auttaa muita naisia löytämään itseluottamuksensa.

Iso osa Sokan vetämillä twerkkaustunnilla onkin motivoivat puheet, joita nainen oppilailleen pitää.

– Urani aikana minulla on ollut tosi iso juttu, että naiset voisivat hyvin. Omalta osaltani haluan opettaa naisille, että he ovat juuri hyviä omana itsenään. Se voi olla elämässä vahvassa roolissa.

– Ja mitä jännittämiseen tulee, pieni jännitys pitää aina olla. Olen sitä mieltä, että jos ei lainkaan jännitä, ei anna kaikkeaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Twerkkaaminen on lajina ollut jo pidempään nousussa ja se myös näkyy. Sokka pyörittää tällä hetkellä loppuunmyytyjä Twerk-kursseja omalla studiollaan sekä reissaa eri maissa vetämässä tunteja.

Ensi vuonna hän tuomaroi lajin MM-kilpailuja. Sitä ennen kisataan kuitenkin Suomen mestaruudesta.

– Suomessa on oikeasti aika kova taso. Täällä lajia on opetettu pidempään ja se otetaan vakavammin. Se näkyy.

– SM-kisoja varten olemme käyneet kiertueella ympäri Suomea. Meillä on aina karsinnat jonkun kaupungin yökerhoissa. Taso riippuu yleensä siitä opetetaanko lajia kyseisessä kaupungissa. Jos opetetaan, niin voi löytyä tosi hyviä tanssijoita.

Sokka ei myöskään ole jäänyt paistattelemaan menestyksessään. Hän kehittää myös itseään jatkuvasti.

– Tykkään haastaa itseäni ja kehittelen jatkuvasti uusia koreografioita. Niitä putkahtaa päähän milloin missäkin ja sitten käydään salilla kokeilemassa, että toimiiko se, nainen hymyilee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu