Puheenaihe

Poliisi: "Lämmin keli yllätti autoilijat" – Tuusulanväylällä kaahattiin 254 km/h

Tapaus sattui Vantaan Unikkotiellä.

Arkisto / Jussi Vehkasalo

Hurjat nopeudet liikenteessä huolestuttavat Itä-Uudenmaan poliisia. Viime viikolla Itä-Uudenmaan liikennepoliisisektorin partiot mittasivat useille autoilijoille ja motoristeille todella kovia ylinopeuksia ja yksin pitkäperjantain ja maanantain välisenä aikana ajokorttinsa hyllylle kaahaili 22 kuljettajaa.

– Nyt näyttää siltä, että nopeasti parantuneet tieliikenneolosuhteet ja lämmin keli on "yllättänyt" tiellä liikkujat ja kaasujalkaa painetaan kuin viimeistä päivää. Kovilla mitatuilla nopeuksilla on autoilijoille ja motoristeille ikävät ja kauaskantoiset seuraukset. Rikosnimikkeinä on törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen tai vakava piittaamattomuus ja seurauksena sakko ja ajokortin menetys määräajaksi. Autoilijan ja motoristin menopeli saattaa vaihtua kesäksi polkupyörään, jos liikenteessä kaahaillaan tähän malliin, kertoo ylikomisario Timo Leppälä Itä-Uudenmaan liikennepoliisisektorilta.

Näyttää siltä, että pitäisi antaa myös aurinkoisten kelien kelivaroitus."

Viime viikon kovimmat lukemat mitattiin Hämeenlinnanväylällä, Tuusulanväylällä, Lahdenväylällä ja Nummisentiellä Mäntsälässä, missä nopeudet kohosivat huimiin lukemiin. Kevään huippulukemat mitattiin Tuusulanväylällä missä tutka näytti 254km/h, eli 154 km/h yli sallitun.

– Talven ja liukkaiden kelien tulosta varoitetaan tiellä liikkujia joka vuosi, mutta nyt näyttää siltä, että pitäisi antaa myös aurinkoisten kelien kelivaroitus, Leppälä jatkaa.

Itä-Uudenmaan poliisi jatkaa turvallisuustyötään maanteillä ja taajamissa ja nopeuksiin kiinnitetään nyt erityistä huomiota. Tulevana viikonloppuna kovia nopeuksia valvotaan tehostetusti yhteistyössä pääkaupunkiseudun poliisilaitosten kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mies kaahasi 155 km/h Kehä II:lla – se ei ollut silti likikään hurjin ylinopeus Espoossa pääsiäisenä23.4.2019 10.04
Sakkomaratonia jäljellä 4 tuntia: Poliisi paljasti jo tylyn luvun ylinopeuksien määrästä – "Eiköhän tämä riitä yhdelle päivälle"3.4.2019 19.47
"Siellä on ylinopeutta ajavia perheenäitejä, jotka meikkaavat liikennevaloissa" – Peltipoliiseja voi tulla myös keskustoihin23.2.2019 11.21

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu