Puheenaihe

Naisen seksifantasia oli miehelle niin vastenmielinen, että suhde loppui – näin kommentoi suomalainen terapeutti

Kuvituskuva

Seksuaalisen ilmapiirin vapautuessa myös fantasioista puhuminen on tullut hyväksytymmäksi yhteiskunnassa. Tästä esimerkkinä on muun muassa BDSM-tarvikkeiden kiihtyvä kysyntä seksivälinliikkeissä ja Fifty Shades -sarjan nousu valtavirtaan.

Kuitenkin seksifantasiat voivat myös olla niin rajuja, että ne saattava asettaa suhteelle haasteita. Tällaisista tilanteista kerrotaan Men's Health -lehden sivuille kootuissa kokemuksissa.

Eräs mies kertoo, että hänen tyttöystävänsä fantasia lopulta päätti koko suhteen. Naista oli käytetty lapsena hyväksi ja hän pyysi miestä luomaan skenaarion, jossa nainen on lapsi ja mies aikuinen hyväksikäyttäjä.

– En sinänsä tuominnut sitä ja ymmärrän, että tuollaisten tilanteiden uudelleen luominen niin, että hän on kontrollissa, voi olla vapauttavaa sekä auttaa toipumiseen. Se oli kuitenkin todella kaukana minun rajoistani ja siitä, mitä olisin itse valmis tekemään. Suhteemme meni kuralle sen jälkeen.

Toinen mies puolestaan kertoo kuinka tyttöystävän raiskausfantasia oli liikaa.

– Eksäni oli kiinnostunut raiskausfantasiasta ja aina tarttuessani häneen, hän alkoi työntää minua pois. Hän halusi minun jatkavan siitä. Se oli automaattinen turn off -minulle, sillä hänestä ei ikinä voinut sanoa halusiko hän sitä oikeasti vai ei.

Dominointiin, alistetuksi tai otetuksi tulemiseen liittyvät fantasiat ovat naisilla tutkimusten mukaan melko yleisiä yleisiä. Psykoterapeutti ja seksuaaliterapeutti Maaret Kallio kertoi esimerkiksi Me Naisille vuonna 2012, että naisilla on usein käsissään paljon hoidettavaa ja vastuuta, joten kontrollin luovuttaminen toiselle seksuaalisesti on ymmärrettävä halu. 

Kallion mukaan alistumisfantasiat ymmärretään usein väärin. Vaikka nainen onkin näissä fantasioissa toisten armoilla, se ei tarkoita sitä, että hän haluaisi oikeasti tulla raiskatuksi tai kokea väkivaltaa. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uusi suomalaissivusto avatui "seksuaalisesti vapaille" aikuisille – "Haluamme näyttää, että on olemassa erikokoisia tissejä ja pakaroita"9.4.2019 21.20
Näistä seksiasioista vain 5 prosenttia suomalaisista haluaa puhua11.2.2019 21.15
"Suomalaisessa parisuhteissa näistä asioista ei puhuta" – laulaja Sini Yasemin nostaa esiin kipeän aiheen27.2.2019 05.15
Parisuhdekursseja annetaan jo häälahjaksi – Liki 50 vuotta naimisissa olleet Marja-Leena ja Risto tietävät, mikä on tärkeintä: "Sipaisu olkapäähän riittää kertomaan"26.3.2019 19.50
Nelikymppinen, tunnistatko tämän ilmiön? – Mies vähentää liikuntaa eron jälkeen, nainen aloitettuaan parisuhteen8.11.2018 09.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu