Puheenaihe

USU: Enemmistö EU-vaaliehdokkaista kiristäisi yhteisiä päästötavoitteita – perussuomalaiset ja osa kokoomuslaisista erottuu joukosta

Vantaalainen lukiolainen Saaga Tolppanen osallistui ilmastonmuutoksen pysäyttämistä vaatineeseen mielenosoitukseen eduskuntatalon portailla helmikuussa.

Arkisto/Päivi Tuovinen

Seitsemän kymmenestä Uutissuomalaisen EU-vaalikoneeseen vastanneesta eurovaaliehdokkaasta tiukentaisi EU:n päästövähennystavoitteita ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Eri mieltä tai täysin eri mieltä tavoitteiden kiristämisestä on kolmekymmentä prosenttia vastanneista.

Asiasta kertoo Uutissuomalainen (USU).

EU-vaalikoneeseen vastanneista nykyisten eduskuntapuolueiden eurovaaliehdokkaista samaa tai täysin samaa mieltä tiukentamisväitteen kanssa ovat kaikki SDP:n, vihreiden ja vasemmistoliiton ehdokkaat.

– Euroopan parlamentti on perustellusti vaatinut tavoitteiden kiristämistä 55 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä, vihreiden europarlamentaarikko Heidi Hautala toteaa USU:n vaalikoneessa.

Kokoomuksen 17 vastaajasta 11 on samaa tai täysin samaa mieltä, kun taas kuusi on eri mieltä päästötavoitteiden tiukentamisesta. Eija-Riitta Korhola (kok.) on jälkimmäisten joukossa.

– Aivan ratkaisevaa on, mitä muut päästäjät tekevät. EU:n osuus on alle 10 prosenttia. EU:lla on jo nyt huomattavan tiukka tavoite muihin verrattuna, hän vastaa USU:lle.

Perussuomalaisten ehdokkaista kukaan ei kannata päästötavoitteiden tiukentamista.

– EU ei voi tehdä ilmastopolitiikkaa Kiinan, Intian tai USA:n puolesta antamalla saastuttajamaille kilpailuetua. EU:n tulee asettaa ilmastotullit saastuttaville maille, Laura Huhtasaari (ps.) toteaa USU:lle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu