Puheenaihe

Kiistellylle mökkikylälle löytyi uusi paikka Itä-Helsingistä – Uutelassa olisi aiheuttanut liikaa liikennettä

Kaupunkiympäristön toimiala jakoi Facebookissa karttakuvan mökkien sijoittumista Hevossalmessa sijaitsevaan Vuorilahdenniemeen.

Kaupunkiympäristön toimiala

Vuokrattavia saaristomajoja on tulossa nyt Laajasalon Vuorilahdenniemeen.  Aikaisemmin kaupunkiympäristölautakunta palautti valmisteluun MajaMaja-yrityksen mökkihankkeen Vuosaaren Uutelassa.

Hankkeen alkuperäinen paikka Nuottasaaressa aiheutti paljon keskustelua. Muun muassa Uutelan luonnon pelättiin kuormittuvan ajoneuvoliikenteestä. Nyt kaupunkiympäristön toimialan asemakaavoitus- ja tonttiyksikössä on löydetty uusi paikka Laajasalon Vuorilahdenniemestä, jossa ekologisia saaristomajoja voitaisiin testata.

– Vuorilahdenniemessä voimassa oleva asemakaava mahdollistaa toiminnan ja tieyhteys sekä pysäköintialue ovat jo olemassa. Alue on tarkoitettu loma-alueeksi, jolle saa rakentaa virkistyspalvelurakennuksia yleiseen tai yhteiseen käyttöön, kertoo kaupunkiympäristön toimiala Facebookissa.

Koska rakennukset ovat voimassa olevan asemakaavan mukaisia, tonttiyksikössä on voitu tehty päätös lyhytaikaisesta maanvuokrasopimuksesta.
Vuokrattavalle alueelle on tulossa viisi mökkiä. Lisäksi MajaMajan tavoitteena on harjoittaa uuden ekologisen saaristomajakonseptin demotoimintaa.

Toiminta on tarkoitus aloittaa parilla mökillä jo tänä kesänä, eikä se estä alueen muuta mahdollista kehittämistä.

Rantojen avaaminen kaupunkilaisten käyttöön on pitkään ollut yksi Helsingin kaupunkisuunnittelun keskeisiä periaatteita. Kaupungin kasvamisen ja tiivistymisen myötä virkistyskäyttöpaineet rannoille ja saarille ovat suuret.

MajaMaja Oy on kehittänyt suomalaisen suunnittelutiimin ja kansainvälisten partnereiden kanssa pienen mittakaavan omavaraista ja siirrettävää majoitusyksikköä, joka yhdistää korkealuokkaisen ja puuarkkitehtuurin sekä omavaraisen suljetun kierron energia- ja vesiteknologian.

Ensimmäinen malli on suunniteltu saariston majoitustarpeisiin ja sen testiversio sijaitsee Helsingin Liuskasaaressa. Kohde kaksikerroksinen 20 neliön mökki ja siihen mahtuu majoittumaan neljä henkilöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kaupunki pani Vuosaaren ekomökkikylän suunnitelmat jäihin – Asukas: "Olemme sekä tyytyväisiä että pettyneitä"24.3.2019 09.10
Uutelaan kaavaillusta mökkikylästä väännetään tänään – "Alue on jo nyt hyvin kuormittunut"26.2.2019 14.31
Helsinkiläiseen saareen puuhataan uudenlaista ekomökkikylää – kokeilun jälkeen saaristomajoja voisi tulla muuallekin9.2.2019 11.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu