Puheenaihe

Viisikymppinen koulunkäyntiavustaja tuomittiin 13-vuotiaan pojan hyväksikäytöstä – näin oikeus perustelee tuomion merkittävää muutosta

Koulunkäyntiavustaja työskennelleen naisen tuomio lapsen hyväksikäytöstä lieveni hovissa.

Johanna Erjonsalo

Helsingin hovioikeus lievensi merkittävästi Vantaalla koulunkäyntiavustajana työskennelleen 56-vuotiaan naisen tuomiota alaikäisen pojan hyväksikäytöstä.

Hovioikeus tuomitsi naisen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä yhteensä 11 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeus oli tuominnut naisen 2 vuoden ja 3 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Käräjäoikeus piti lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä törkeänä.

Oikeuden mukaan nainen syyllistyi rikoksiin työskennellessään 13-vuotiaan pojan koulunkäyntiavustajana. Nainen vei pojan asuntoonsa kesällä 2016 ja ehdotti suutelua, riisui omia sekä lapsen vaatteita ja otti pojan peniksen käteensä.

Käräjäoikeus uskoi pojan kertomusta, että kaksikko oli sukupuoliyhteydessä. Nainen kiisti teot ja valitti tuomiosta.

Hovioikeuden mukaan naisen syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily. Oikeus perusteli tätä muun muassa sillä, että poika kertoi, että hänestä oli "tuntunut" siltä, että sukupuoliyhteys oli tapahtunut.

Hovi alensi pojalle tuomittuja kärsimyskorvauksia 8 000 eurosta 4 000 euroon.

Tuomioon voi hakea muutosta korkeimmalta oikeudelta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu