Makumaailma

Hakaniemeen kaksikerroksinen kelluva terassi – oli viime kesänä Weekendin vip-vieraiden käytössä

Vasemmalla näkyvä Summer Saunan terassilaituri lasitetaan ja siihen rakennetaan katto, jonka päällä on avoterassi. Oikealla saunalautta.

Jussi Vehkasalo

Hakaniemenrannassa on viime kesän loppupuolelta asti kellunut suurehko lautta, josta remontoidaan nyt kaksikerroksinen terassilaituri.

– Tämä on ollut aiemmin käytössä Turun Aurajoella. Terassilautta oli viime vuonna myös Weekend Festivalin vip-vieraiden käytössä Hietaniemen uimarannalla, kertoo Summer Saunan Markus Haveri.

 

Kun remontti valmistuu, tulee kaksikerroksisessa kokonaisuudessa olemaan noin 300 asiakaspaikkaa. Alakerta toimii yökerhona viikonloppuisin, terassialueeseen kyljessä olevan Summer Sauna -saunalautan on tarkoitus toimia baarina asiakkaille kello 22 alkaen.

– Optimistisesti ajattelemme niin, että remontti olisi valmis toukokuun lopussa, mutta voi olla, että menee kesäkuun puolelle.

Summer Sauna -saunalautan sauna on puulämmitteinen.

Sähkön saantia varten Summer Sauna on rakentanut Hakaniemenrannassa kulkevan kevyen liikenteen väylän yli pienen rakennelman. Se jouduttiin rakentamaan siksi, että sähköpiste sijaitsee lähellä ajotien reunaa. Sähkökaapeli pääsee näin kulkemaan sieltä kohti lauttoja ilman, että siitä aiheutuisi haittaa pyöräilijöille ja jalankulkijoille.

– Telinettä on tarkoitus vielä vähän siistiä.

Kelluvista terasseista ei Hakaniemen nurkilla ole pulaa, sillä Säästöpankinrannan Meripaviljongin yhteyteen aukeaa myös uusi kelluva terassi.

 

Saunalautta on päivisin ja iltaisin enimmäkseen tilauskäytössä.

– Jos ei saunalautta päivisin ole tilauskäytössä ja on hyvä kesäpäivä, niin sitä voidaan pitää asiakkaille auki tässä rannassa, sanoo saunalautan perämiehenä ja isäntänä toimiva Kalle Saari.

Kalle Saari ja Markus Haveri saunalautan kattoterassilla. Vieressä oleva terassilaituri rakennetaan kaksikerroksiseksi.

Saunalauttaa vuokraavat eniten yritykset esimerkiksi kesäjuhliinsa, mutta sitä voivat vuokrata myös vaikka kaveriporukat.

– Saunalautta on rakennettu Torniossa, se valmistui vuonna 2013 ja tuotiin rekalla Helsinkiin. Hakaniemenrannassa on oltu vuodesta 2014 asti.

Lautassa on kaksi perämoottoria, ohjaamo ruoreineen on sisätiloissa. Lautalla ajellaan lähellä rantoja noin neljän solmun vauhtia, tuuliraja on 12 m/s. Sillä voi mahdollisuuksien mukaan rantautua.

Kevyen liikenteen väylän yli johtava rakennelma sähkökaapelia varten.

– Yleisin reitti on ehkä se, että matkaamme tästä Hernesaaren Löylyn eteen ja tulemme takaisin. Saunalautta on vuokrattavissa paikallaankin, eli ollaan ihan tässä Hakaniemenrannassa, Saari jatkaa.

Lautassa on puulämmitteinen sauna, matkalla voi sopivissa paikoissa pulahtaa saunasta suoraan mereen.

Saunalautta on rekisteröity 60 hengelle. Sateessa sisätiloihin mahtuu noin 35 henkilöä, saunaan 10.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsingin "kuumin" terassi saapuu paikalleen viikonloppuna – uitetaan Rauman telakalta4.4.2019 09.14
Oodin terassi avautuu reilun viikon kuluttua10.5.2019 12.18
Suosikkiravintola joutui mottiin Helsingin epäonnisten katutöiden vuoksi – aloittaa silti terassikauden tänään4.4.2019 14.54
Mummotunnelin kylkeen kaksi uutta ravintolaa – "Aasialaista elämyskaraokea"24.4.2019 11.37
Kuvat – tällainen on Helsingin uusi kelluva ravintolaterassi – "Sitä rakennetaan parhaillaan Raumalla"22.2.2019 11.21
Vuodesta 1932 samassa talossa toiminut ravintola myytiin Helsingissä – "Legendaarinen terassi aukeaa taas"18.1.2019 11.35
Kelluvat talot kestävät myrskyä – uutta kaupunkirantaa syntyy Helsinkiin 5 kilometriä: "Ainutlaatuista"20.9.2018 06.15
Kelluvat Allas-kylpylät aiotaan viedä jopa ulkomaille – tänne tulee seuraava9.7.2018 13.08
"En tiedä onko kukaan tällaista aiemmin tehnyt" – helsinkiläisessä saaressa nukutaan kelluvassa hotellissa16.5.2018 14.48
Helsinkiin suunnitellaan sisähiekkarantaa ja surffisimulaattoria – yhteyteen myös kelluva uimala ja tapahtuma-areena22.1.2018 14.07

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu