Puheenaihe

HS: Terveydenhuollon Apotti-tietojärjestelmä otettiin käyttöön Vantaalla – "Tämän kokoluokan järjestelmää ei ole missään päin maailmaa"

Apotin tavoitteena on sujuvoittaa sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten työtä ja ohjata parhaisiin käytäntöihin. Kuvituskuva.

Vantaalla siirryttiin käyttämään jättimäistä sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmää Apottia varhain lauantaiaamuna. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

– Tämä oli historiallinen hetki. Tämän kokoluokan sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmää, jossa koko paketti on yhdessä, ei ole missään päin maailmaa otettu käyttöön. Otamme ylpeydellä täällä Vantaalla ensimmäisiä askelia, digitaalisten palveluiden päällikkö Timo Pitkänen kertoi Helsingin Sanomille.

Helsingin Sanomien mukaan tietojärjestelmä otettiin käyttöön Vantaan sosiaali- ja terveystoimessa perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Vantaalla on ensimmäisinä viikkoina varauduttu tuhansiin vikailmoituksiin ja tukipyyntöihin, kun maanantaista lähtien yli kaksi tuhatta työntekijää kirjautuu uuteen järjestelmään.

Apotti on maailman ensimmäinen sosiaali- ja terveydenhuollon tiedot yhdistävä järjestelmä, joka tulee korvaamaan lukuisia muita teknisiä järjestelmiä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä (Hus), Helsingissä, Vantaalla ja useissa kehyskunnissa.

Jättijärjestelmän kokonaishinnaksi on arvioitu 600 miljoonaa euroa, mutta sen arvioidaan tuovan merkittäviä säästöjä tehokkuutensa vuoksi, jutussa kerrotaan.

Lue koko juttu Helsingin Sanomien sivuilta.

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu