Puheenaihe

Paavo Väyrynen: Olen valmis keskustan johtoon jo ensi vuonna

Paavo Väyrynen pani päälle isomman vaihteen vaalikampanjassaan ja ilmoitti olevansa valmis keskustan johtoon, jos hänet valitaan ensin Euroopan parlamenttiin.

Jussi Vehkasalo

Keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen ilmoittaa blogissaan olevansa poliittisesti luova mies, joka tekee mahdollisuuksien taidetta. Siihen sisältyy kyky löytää uusia keinoja omien tavoitteiden edistämiseen.

– Julkisuudessa luovuus saattaa näyttää poukkoilulta. Tarkemmin katsoen toimintaa saattaa ohjata rautainen johdonmukaisuus, Väyrynen kirjoittaa.

Hän kertoo aatteellisen ja poliittisen linjansa muotoutuneen jo 1970-luvun alussa, ja pysyneen siitä lähtien samana.

– Viime vuosina olen joutunut turvautumaan epätavallisiin keinoihin arvojeni ja tavoitteideni edistämiseksi, Väyrynen myöntää.

Uuden puolueen hän sanoo perustaneensa vuonna 2016 sen vuoksi, että edustuksellinen demokratia ei Suomessa toiminut. Tähtiliikkeen tavoittelema muutos jäi Väyrysen mielestä kuitenkin toteutumatta.

– Eroan sen vuoksi, että haluan heti eurovaalien jälkeen keskittyä presidentinvaaleihin ja ryhtyä kokoamaan laajaa kansanliikettä valintani tueksi, Väyrynen kertoo blogissaan.

Hän paljastaa jo saaneensa kyselyjä keskustan puheenjohtajaksi ryhtymisestä. Ajankohta on Väyryselle mieleen.

– Eroni ja sen ajankohta tekevät mahdolliseksi ehdokkuuteni ensi vuoden varsinaisessa puoluekokouksessa, Väyrynen ilmoittaa.

Hän jättää kuitenkin takaportin auki: keskustan luotsaaminen kiinnostaa vain siinä tapauksessa, että hänet valitaan nyt Euroopan parlamenttiin.

– Jos menestykseni eurovaaleissa olisi heikko, ehdokkuudeltani puuttuisi poliittinen uskottavuus, eikä sitä voisi ajatellakaan.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu