Makumaailma

Helsingin vanhin ostari sai uuden välimerellisen ravintolan – "Terassilla voisi myydä barbeque-ruokaa"

La Locandan tiskin ylle on rakennettu uusi katos. Seinillä on ravintola Kivitorpasta tuttua kivipintaa. Oikealla buffetlinjasto.

Jussi Vehkasalo

Munkkivuoren ostarilla avautui aprillipäivänä uusi La Locanda -ravintola entisen ravintola Kivitorpan tiloissa. Yli 30 vuotta ostarilla toiminut Kivitorppa sulki ovensa viime vuoden lopussa.

– Säilytimme sisustuksessa Kivitorpasta tutut kivet seinillä. Aloitimme remontin maaliskuun alussa, rakensimme muun muassa uuden tiskin ja katoksen sen päälle. Myös buffetlinjasto on uusi, kertoo ravintoloitsija Nurullah Simsek.

Hän omistaa yhdessä Serif Çirayn kanssa nyt jo kaksi La Locanda -ravintolaa, ensimmäinen avattiin Vantaan Simonkylään kolmisen vuotta sitten.

– Tavoitteena on avata kolmas La Locanda Herttoniemeen syksyllä, Simsek paljastaa.

 

Uusi ravintola avaa kesäksi myös terassin ostarin sisäpihalle.

– Tarjolle tulee muutakin kuin juomaa, sillä aina silloin tällöin terassilla voisi myydä barbeque-ruokaa.

La Locandan ruokalistalta löytyy välimerellistä, Turkkiin ja Italiaan viittaavia ruokia.

– Minä olen turkkilaistaustainen, kokit ovat italiasta. Ruokana on erilaisia pastoja ja esimerkiksi turkkilaista liekkipannua. Eli pöytään tuodaan pannu, jonka alla on elävä tuli, pannussa voi olla vaikka lammasta, paprikaa, tomaattia ja sipulia. Ja keskellä on riisiä, Simsek kuvailee.

Mutta ennen liekkipannuja pöytään kannattaa tilata alkupaloiksi mezejä.

– Vaikka tsatsikia, munakoisoa, ajvaria. Leipää tuodaan pöytään myös.

Buffetlounas on tarjolla arkisin kello 10–15, sen jälkeen ruoat tilataan listalta.

 

Munkkivuoren ostari ei ennestään ollut tuttu paikka Simsekille, mutta vaikutelma on hyvä.

– Eläväinen ostari tämä on, Simsek toteaa.

Munkkivuoren ostari on Suomen ensimmäinen laatuaan, se avattiin 3. joulukuuta vuonna 1959. Nykyisen La Locandan, siis entisen Kivitorpan, tilassa avattiin kahvila ostarin avautuessa. HOK-Elannon Kivitorppa aukesi vuonna 1987.

Munkkivuoren ostari tunnetaan myös siitä, että sen alle kaivettiin 1960-luvulla tila metroasemaa varten, mutta sen aikaiset ajatukset metron linjauksista eivät toteutuneet Munkkivuoren osalta.

Uusi tulokas ostarilla

Munkkivuoren ostoskeskus sijaitsee osoitteessa Raumantie 1. La Locanda -ravintola avasi ovensa 1. huhtikuuta 2019. Ravintola on avoinna kello 10–22.

Samanniminen ravintola on myös Vantaan Simonkylässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Posti suljetaan Munkkivuoressa ja korvataan pakettiautomaatilla – "Ollut asiointimäärältään Helsingin pienin"11.1.2019 12.39
Kuva todistaa: Lumi paljasti autoilijoiden törkeän tempun suojatiellä Munkkivuoressa – "Hurjaa piittaamattomuutta, lähellä on 2 koulua"1.2.2019 11.20
Munkkivuoren maamerkin paikalle asuntoja – "Pois purettua graniittia käytetään uusien talojen julkisivuissa"16.5.2018 19.50
Tämä hulppea uima-allasosasto tulee uusien asukkaiden käyttöön Munkkivuoressa – "Uskon, että on kysyntää"21.9.2017 20.10
Arvokkaaksi luokitellun pienen helsinkiläisostarin kohtalonhetket käsillä – "Onhan se nyt vähän pysähtynyt laitos"6.5.2019 06.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu