Puheenaihe

Firma ketjutti laittomasti 13 työntekijän työt – oikeudelta nyt merkittävä ennakkopäätös vuokratyöntekijöistä

Korkein oikeus antoi merkittävän ennakkopäätöksen vuokratyöyrityksessä työskenteleviin liittyen. Kuvan henkilö ei liity juttuun.

Arkisto / Sauvo Jylhä

Korkein oikeus (KKO) on antanut ennakkopäätöksen vuokratyöläisten käyttöön liittyvässä tapauksessa, jossa henkilöstövuokrausyritys oli tehnyt työntekijöiden kanssa useita peräkkäisiä määräaikaisia työsopimuksia.

KKO määräsi vuokratyöfirman maksamaan irtisanomisajan palkan ja lomakorvauksia työntekijöille.

Tapaus koskee 13 työntekijää, jotka olivat olleet useiden perättäisten määräaikaisten työsopimusten perusteella työsuhteessa henkilöstön vuokrausta harjoittavaan yritykseen. Työntekijät olivat työskennelleet vuokrayrityksen kautta keräilijän, varastotyöntekijän tai erilaisissa asentajan tehtävissä. Peräkkäisiä työsopimuksia oli tehty työntekijäkohtaisesti kolmesta noin kymmeneen. Työsuhteiden kokonaiskesto oli vaihdellut työntekijöittäin noin vuodesta kahteen vuoteen ja yhdeksään kuukauteen.

Kussakin työsopimuksessa työsuhteen kesto oli määritelty siten, että työsuhde päättyy, kun käyttäjäyrityksen työntekijää koskeva toimeksianto päättyy, ellei muuta ole sovittu. Sopimuksissa oli ilmoitettu arvio työsuhteen päättymisajankohdasta.

Työsopimukset olivat päättyneet viimeisten jatkosopimusten päätyttyä, eikä työsopimuksia ollut irtisanottu tai purettu.

KKO:n mukaan työsopimuksia oli kuitenkin pidettävä toistaiseksi voimassa olevina, koska työnantajan työvoiman tarvetta ei voitu arvioida tilapäiseksi.

KKO kertoi päätöksessä myös, että epävarmuus tarjottavan työn riittävyydestä ei yksinomaisena perusteena ole hyväksyttävä syy käyttää määräaikaisia sopimuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu