Makumaailma

Michelin-ravintola lopettaa Helsingissä – yrittäjältä suoraa kritiikkiä Facebook-kirjoittelusta

Ravintoloitsija Filip Langhoff ilmoitti sunnuntaina, että Helsingin Vironkadulla toimiva ravintola Ask sulkee ovensa. Arkistokuva.

Marketta Karjalainen

Helsingin Kruununhaassa sijaitseva huippuravintola Ask sulkee ovensa elokuun viimeisenä päivänä, uutisoi Aromi-lehti.

Ask sai Michelin-tähden ensimmäisen kerran vuonna 2014, ja se on onnistunut pitämään tähtensä vuosittaisissa arvioinneissa.

Ravintoloitsijat Filip Langhoff ja Linda Stenman Langhoff ilmoittivat lopettamispäätöksestä sunnuntaina järjestämällään chefs-dinnerillä.

Aromi-lehden mukaan omistajapariskunta oli vaitonainen siitä, avaako ravintola ovensa mahdollisesti uusissa tiloissa.

Lopettamisuutisen yhteydessä Filip Langhoff harmitteli sitä, että tasokkaat ravintolat usein ylittävät uutiskynnyksen vasta silloin, kun tapahtuu jotain ikävää.

Aromi-lehden uutisessa Langhoff nostaa esimerkkinä kaksi somekohua, joista viimeisin on viime viikolta. Kohun syntyi Facebookissa, kun Helsingin kaupunginvaltuutettu, vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Kaisa Hernberg kritisoi helsinkiläistä Baskeri & Basso -ravintolaa huonosta vegaaniruoasta. Lopulta Hernberg pyysi anteeksi rajua kritiikkiään.

Askin oma somekohu oli vuonna 2017 , kun ravintola Ask ilmoitti, että jos asiakas ei peruuta pöytävarausta ajoissa tai jättää tulematta, asiakkaalta peritään 49 euron maksu henkilöä kohden. Moni koki sakkomaksun kohtuuttomaksi.

Ravintola Ask avattiin seitsemän vuotta sitten.

Michelin-tähdet ovat luokitus vuosittain julkaistavalle ravintolaoppaalle, joka haluaa esitellä maailman parhaat ravintolat.

Tähtiluokitus otettiin käyttöön 1930-luvulla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Odotus päättyy! Trendiketju Mikkeller avaa olutravintolan Helsinkiin – "Sopivaa paikkaa etsittiin yli vuosi"17.5.2019 20.00
Pari vuotta vanha helsinkiläisravintola valikoitui Vuoden ravintolaksi – "Kasviksia ja juureksia biodynaamiselta pellolta"26.4.2019 08.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu