Puheenaihe

Sultan-kondomimerkin kysely: Kännykänhimo ajoi Suomessa jo seksivietin ohi – 61 prosenttia naisista valitsee mieluummin puhelimen

Suomalaisia kannustetaan nyt jättämään puhelin makuuhuoneen ulkopuolelle.

Johanna Erjonsalo

Enemmistö suomalaisista luopuisi mieluummin seksistä kuin älypuhelimestaan, kertoo kondomimerkki Sultanin teettämä tutkimus.

Kyselyn mukaan 48 prosenttia suomalaisista olisi mieluummin kuukauden ilman seksiä kuin älypuhelinta.

Naiset luopuisivat seksistä miehiä useammin, sillä jopa 61 prosenttia naisista olisi mieluummin kuukauden ilman seksiä kuin ilman puhelinta.

24 prosenttia naisista valitsisi seksin puhelimen sijasta.

Miehillä seksivietti ajaa vielä puhelinvietin ohi. Miehistä 47 prosenttia sanoi, että luopuisi mieluummin puhelimestaan kuin seksistä. 35 prosenttia miehistä valitsisi puhelimen.

Sultan-brändiä edustavan RFSU:n toimitusjohtaja Katariina Kurikka sanoo tiedotteessa, että kyselyn tulokset eivät tuota mielihyvää.

Aiemmin puhelinoperaattori Elisan kyselyssä on havaittu, että parisuhde voi kärsiä, jos toinen tai molemmat osapuolet viettävät yli 1,5 tuntia sosiaalisessa mediassa päivittäin.

Myös sinkut voivat kärsiä liiallisesta älypuhelimien käytöstä.

– Ilmiö koskettaa meitä kaikkia, olimme sitten parisuhteessa tai sinkkuja. Emme kuitenkaan halua tuomita puhelimen käyttöä, vaan enemmän kiinnittää huomiota laitteen fiksuun käyttöön. On tärkeää, että puhelimen lisäksi keskitymme myös ihmisiin ympärillämme, Kurikka sanoo tiedotteessa.

Kurikan mukaan Sultan aloittaa humoristisen kampanjan, jossa ihmisiä kannustetaan jättämään puhelin makuuhuoneen ulkopuolelle. Kampanjassa puhelin kehotetaan laittaan yöksi "Sultan-sukkaan" ja tarttumaan muun muassa kondomeja sisältävään "kuksimispakkaukseen".

– Tarkoitus ei ole painostaa ihmisiä harrastamaan enemmän seksiä, vaan kiinnittämään huomiota siihen, että parisuhde- ja oma aika ei huomaamatta katoa kännykän käytön syövereihin.

Kummasta sinä luopuisit mieluummin?

Älypuhelimesta
85% (57 ääntä)
Seksistä kumppanin kanssa
15% (10 ääntä)
Ääniä yhteensä: 67

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu