Puheenaihe

Autoilija, nyt valppaana! – Kolmen maakunnan poliisit iskevät huomenna pääväylille

Helsingin sekä Itä- ja Länsi-Uudenmaan poliisit valvovat huomenna erityisen tarkasti pääkaupunkiseudun ulosmenoteitä. Huomiota kiinnitetään erityisesti liikennerikkeisiin. Kuvituskuva. 

Ilkka Hartikainen / arkisto

Helsingin, Itä-Uudenmaan ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitokset järjestävät huomenna torstaina yhteisen pääkaupunkiseudun pääteiden valvontaiskun. Valvontaan osallistuu partioita kaikista mainituista poliisilaitoksista.

Uudenmaan poliisilaitokset ovat yhdessä todenneet, että ajonopeudet ja muu vaarallinen liikennekäyttäytyminen etenkin pääväylillä ovat kasvaneet ja vaaratilanteet ja onnettomuudet ovat lisääntyneet. 

Poliisihallituksen tilaston mukaan esimerkiksi törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat lisääntyneet. Merkittävä osa näistä on todettu näillä pääväylillä.

Toiminnan tehostamiseksi on sovittu tarkoituksenmukaisesta hallinnolliset rajat ylittävästä yhteistyöstä liikenteen valvonnassa. 

Länsi-Uusimaan poliisi vastaa Länsiväylän ja Turunväylän valvonnasta, Helsingin poliisi Hämeenlinnanväylän ja Tuusulanväylän valvonnasta ja Itä-Uusimaan poliisi Lahdenväylän ja Porvoonväylän valvonnasta. Uutta rajat ylittävää toimintamallia on tarkoitus jatkaa koko kesän ajan.

Valvontaa suoritetaan aamusta iltaan kaikilla Helsingin ulosmenoteillä sekä näkyvin tunnuksin varustetulla että siviilimallisella auto- ja moottoripyöräkalustolla. 

Erityisesti valvontaa kohdistetaan liikenneturvallisuutta vaarantavaan ajokäyttäytymiseen ja siten vaikuttaa liikenneturvallisuuden parantumiseen. Myös muuhun ilmi tulevaan säännösten vastaiseen toimintaan puututaan.

Lue tästä, millaisia tuloksia valvontaiskusta saatiin

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsingin poliisilta paloi pinna autoilijoihin – "Nyt alamme kirjoitella rikesakkoja"21.5.2019 18.26

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu