Puheenaihe

Legendaarinen texmex-ravintola sulkee ovensa Helsingissä, oli koko Suomen ensimmäinen – "Konsepti on valitettavasti tullut tiensä päähän"

Cantina West sulkee ovensa pysyvästi 16. kesäkuuta kello 18.

Ravintolakolmio

Kasarmikadulla sijaitseva Cantina West sulkee ovensa lopullisesti 16. kesäkuuta. Suomen ensimmäinen texmex-ravintola avattiin lokakuussa 1990 ja se oli koko texmex-ruokakulttuurin edelläkävijä Suomessa

Kiinteistössä alkaa vajaan vuoden kestävä mittava remontti, jonka jälkeen ravintola avautuu uudella liikeidealla ja uusituilla tiloilla.

Cantina Westin avatessa ovensa liki 30 vuotta sitten, suomalaiset eivät juuri olleet vahvasti maustettua texmex-ruokaa maistelleet.

Ideat ruokalistalle haettiin Amerikan mantereelta. Ensin opetettiin henkilökunnalle, mikä ero on fajitaksilla, burritoksilla ja tacoilla, sitten avattiin ovet yleisölle. Suomalaisille tulivat tutuiksi myös tuliset chilit ja muut vahvat mausteet.

Uutta koettiin myös juoma- ja elämyspuolella. Baareissa pyöritettiin mansikka-, mango- ja limemargaritoja tarkoitusta varten hankituilla koneilla.

Slammer-tytöt kiersivät pöydissä kaupittelemassa tequilaa huutojen kera.

Ravintolan hauska ja persoonallinen sisustus syntyi Leningrad Cowboys -yhtyeestä tutun Sakke Järvenpään ideoimana. Baaritiski lennätettiin Yhdysvalloista asti ja oluet pidettiin kylminä vanhoissa kylpyammeissa.

Vuonna 1997 Cantina West siirtyi Ravintolakolmio-konsernille.

– Oli aika keskittyä musiikin ja ohjelman sijaan ruokabisnekseen, mikä olikin oikea ratkaisu 2000-luvulle siirryttäessä, kun ravintoloiden yöelämän rinnalle tuli runsaasti kilpailevaa toimintaa.Tällä mentiin vahvasti eteenpäin yli 20 vuotta. Cantina Westistä tuli usean sukupolven suosikki helsinkiläisperheissä, Ravintolakolmio-konsernin kentän johtaja Joonas Keskinen sanoo tiedotteessa.

– Trendit ja tarpeet muuttuvat ja nyt Cantina Westin tyylisen suuren texmex-ravintolan konsepti on valitettavasti tullut tiensä päähän. Tulevan kiinteistöremontin myötä ravintolatilat muuttuvat merkittävästi parempaan suuntaan.

– Samalla kuitenkin tilojen luonne muuttuu niin paljon, että sokkeloisuus ja rosoisuus poistuu, eikä Cantina West olisi enää se Cantina West, jona se muistetaan, Keskinen toteaa.

Legendaarinen texmex-ravintola ”haudataan” näyttävästi 14.–16. kesäkuuta. Hautajaisvieraille on tiedossa vauhdikas viikonloppu, kun perjantaina lavalle hyppää Cantina Westin entinen house band, rock-orkesteri Whistle Bait. Lauantaina on vuorossa rock’n’rollin villimies Knucklebone Oscar. Livemusiikki alkaa molempina iltoina kello 21.

Palan Cantina Westiä voi hankkia myös itselleen, sillä 16. kesäkuuta osa ravintolan irtaimistoa huutokaupataan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suosittu ravintola avaa uuden paikan ydinkeskustassa – alkaa tarjota meksikolaista sunnuntaibrunssia22.3.2019 07.30
Michelin-ravintola lopettaa Helsingissä – yrittäjältä suoraa kritiikkiä Facebook-kirjoittelusta20.5.2019 09.36
Tequila-tytöistä tuttu texmex-ravintola panostaa nyt tuhdisti chiliin23.6.2015 06.00
Meksikolaisen gastrodiplomatian viesti:" Kokkaa hyvällä fiiliksellä ja vähintään kymmenelle"2.12.2016 16.00
Helsingin vanhin ostari sai uuden välimerellisen ravintolan – "Terassilla voisi myydä barbeque-ruokaa"14.5.2019 19.40
Cheekin suosikkiravintolan ovet säppiin Helsingissä – tilalle kreisibailaamista ja tanssilattiakaraoke1.4.2019 09.09

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu