Puheenaihe

Suomeen haluavien Isis-leirin naisten lausunto huolestuttaa terrorismintutkijaa – IS: ”Eivät ymmärrä seurauksia”

Terrorismitutkija Juha Saarinen ottaa Ilta-Sanomissa kantaa Isis-naisten toiveisiin päästä palaamaan takaisin Suomeen. Saarisen mukaan on huolestuttavaa, että Isis-taistelijoiden vaimoina olleet eivät näe omassa toiminnassaan mitään väärää.

– Se kertoo vähintään siitä, että nämä henkilöt eivät ymmärrä omien tekojensa ja päätöstensä vakavuutta ja seurauksia. Se, ettei nähdä tässä mitään väärää voi myös indikoida sitä, ettei nähdä koko Isiksessä toimijana mitään väärää, Saarinen sanoo.

Saarinen kertoo uskovansa, että ainakin osa naisista uskoo edelleen Isiksen ideologiaan ja koko ryhmään hyvin voimakkaasti.

Ylen saamien tietojen mukaan Koillis-Syyriassa sijaitsevalla al-Holin leirillä on kaikkiaan yksitoista suomalaista naista ja 33 lasta. Naiset ovat olleet Syyriassa jo vuosien ajan. 

Saarinen huomauttaa, että kaikilla suomalaisilla on oikeus palata kotimaahansa. Sitä ei poliittiset lausunnot muuta.

Rajalla pidättäminen olisi tutkijan mukaan oikea ratkaisu, muttei mutkaton sekään. Naisia ei voisi pitää pidätettynä kovin kauaa, ellei heidän tekemiään rikoksia pystyttäisi näyttämään toteen.

Suomalaiset poliitikot ovat pohtineet muun muassa sitä, pitäisikö Isis-naisten synnyttämien lasten sallia palata Suomeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu