Puheenaihe

Miss Suomi kisaan osallistuva Riikka Uusitalo, 21, joutui ulkomailla kiusalliseen tilanteeseen – "Käskettiin laittaa bikinit päälle"

Riikka Uusitalo

Nadi Hammouda

Miss Suomi -semifinaaliin osallistuva Riikka Uusitalo, 21, on kisannut missikisoissa aiemminkin.

Nainen on ehtinyt kiertää jo muun muassa Pitsimissikilpailun, Miss Nordic Beauty -mittelön sekä Miss MP -kilpailun.

Hän on ehtinyt kilpailla myös kansainvälisesti, mutta se oli pitkälti vahinko.

– Olen tehnyt pitkään promotytön hommia ja kerran luulin lähteväni ulkomaille promohommiin. Olin varautunut lähtemään käytännössä lomamatkalle, kun sitten selvisikin, että tämä on kauneuskilpailu. Siinä oli sitten hienoa, kun käskettiin laittaa bikinit päälle ja hypätä lavalle ihmisten eteen, nainen nauraa.

– Onneksi olen tällainen rennon rempseä tyyppi, niin en paljon hätkähtänyt mistään

Siitä syntyi Uusitalolle kuitenkin palo suunnata missimaailmaan.

– Silloin tajusin, että tämä on minun juttuni. Minua kiinnostaa kaikki, mitä misseyden avulla voi saavuttaa. Haluaisin olla TV-kasvo tai juontaja. Ihailen esimerkiksi paljon Viivi Pumpasta, joka on tehnyt upean uran. Viivi on sellainen missi, jollainen haluaisin olla.

Siviilissä Uusitalo toimii liikkeessä myymäläpäällikkönä. Hän kertoo, että nuorena naisena joutuu yhä välillä todistelemaan omaa osaamistaan.

– Tavallaan jännitin osallistuessani, että meneekö minulta nyt uskottavuus, kun olenkin missikisoissa. Mutta se on tyhmää ja tavoitteenani on tuoda esiin sitä, että kunhan olet oma itsesi se riittää. Haluan, että kukaan ei joutuisi ulkoisten seikkojen takia vakuuttamaan omaa osaamistaan.

– Silti huomaan, että joskus jotkut saattavat keskustella, että ai tuo on nyt se missityttö, osaakohan se oikeasti mitään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu