Puheenaihe

Lähes 1 900 valkolakkia täyttää Helsingin lauantaina – 6 500 eskarilaista kesälomalle

Miltei 1 900 tuoretta helsinkiläisylioppilasta saa lauantaina painaa päähänsä valkolakin. 

Armi Suojanen / Arkisto

Helsinkiläiset koulut viettävät kevätjuhliaan pääsääntöisesti lauantaina 1. kesäkuuta. Helsingin kaupungin lukioista valmistuu tänä keväänä yhteensä 1 874 ylioppilasta. Stadin ammatti- ja aikuisopistosta valmistuu toukokuun aikana noin 2 000 opiskelijaa.

Helsingin aikuislukion uudet ylioppilaat viettävät valmistumisjuhliaan jo perjantaina 31. toukokuuta. Myös Stadin ammatti- ja aikuisopistossa valmistumisjuhlat ovat pääsääntöisesti perjantaina.

Helsingin kaupungin lukiot julkaisevat uusien ylioppilaiden nimet internetsivuillaan. Tiedot julkaistaan niistä ylioppilaista, jotka eivät ole kieltäneet nimensä julkaisua.

Kaupungin lukioiden ja Stadin ammatti- ja aikuisopiston lisäksi Helsingissä toimii myös useita yksityisiä lukioita ja ammatillisia oppilaitoksia.

Perjantai 31. toukokuuta on tärkeä päivä pienille, koska tällöin päättyy esiopetus: 6 500 eskarin esiopetusvuosi päättyy ja opinpolku jatkuu elokuussa koulussa. Kesälomien aikana leikkipuistoissa on monipuolista maksutonta toimintaa sekä pienille että koululaisille.

Lukuvuonna 2018−2019 Helsingin työväenopiston kursseille ja luennoille osallistui yli 70 000 kurssilaista. Kursseja ja luentoja toteutui lähes 4 750.

Helsingin työväenopiston ja Helsingfors arbiksen syyslukukauden opetustarjonta julkaistaan ilmonet.fi-palvelussa maanantaina 10. kesäkuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu