Minne mennä

Ismo Alanko heittää keikan Sideways-festarilla

Ismo Alanko tuli tunnetuksi jo Hassisen kone -yhtyeestä 1970–80-lukujen taitteesta.

Arttu Kokkonen

Toukokuussa uuden Minä halusin olla niin kuin Beethoven -nimisen albumin julkaissut Ismo Alanko on yksi Sideways Festivalin esiintyjistä, hänen vuoronsa astua festarin päälavalle on 8. kesäkuuta kello 18.45.

– Uusi albumi on yleisilmeeltään pöhköä modernia rokkia, jota voi tanssia tippa linssissä tai vino hymy huulessa. Tämä keväinen adrenaliiniryöppy pitää sisällään kirpeää poppia, reipasta punk-asennetta, kuolemaahalveksuvaa rokkausta ja kaunista tunnelmointia, kuvailee Alanko tuoretta albumia.

Albumin kansikuvana on kipsiveistos Alangosta lapsena.

– Kansikuvan kipsiveistosta varten istuin mallina tuntikausia ja useita kertoja vuonna 1967 kuvanveistäjä Veikko Jalavan ateljeessa Joensuussa. Seitsenvuotiaalle ei ollut helppoa pysytellä paikoillaan niin pitkiä aikoja, mutta onneksi selviydyin tehtävästä. Sen verran ytimekkäästi veistos sopii levyn nimeen ja teemaan.

Albumilla soittavat Alangon lisäksi Apocalyptica-yhtyeestä tuttu Mikko Sirén (rummut) ja Artturi Taira (ohjelmointi, syntetisaattorit, taustalaulu).

Sideways-festarin keikka on Alangon parikymmentä keikkaa sisältävän kesäkiertueen toinen veto. Kolmipäiväinen Sideways järjestetään Helsingin jäähallin (Nordenskiöldinkatu 11–13) ympäristössä 6.–8. kesäkuuta, myös sisällä jäähallissa on ohjelmaa. Ulkomaisia esiintyjiä ovat muiden muassa Nas, Suede ja Hot Chip.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu