Puheenaihe

Vartiokylän ala-asteelle suunnitellaan nyt väistötiloja omalle alueelle – Malmista ja Kontulasta kipakkaa palautetta

Vartiokylän ala-asteen väistötiloiksi rakennetaan paviljonkeja kahteen paikkaan.

Vartiokylän ala-aste on kiireellisen peruskorjauksen tarpeessa. Koulun toiminta ja opetus siirtyy väistötiloihin kesäloman jälkeen.

Syyslukukausi aloitetaan Malmilla osoitteessa Latokartanontie 16.

Malmilla ollaan kuitenkin enintään loppuvuoden ajan, sillä ala-asteelle rakennetaan mahdollisimman pian paviljonkitilat Vartiokylään.

Osa luokista sijoitetaan nykyisen koulun pihalle Kiviportintielle ja loput tilat on tarkoitus rakentaa Botby grundskolan läheisyyteen Kukkaniityntielle.

Osaa vanhemmista on huolestuttanut tieto siitä, että myös Malmilla sijaitsevassa väistötilassa on aikanaan koettu sisäilmaongelmia. Tilat ovat aiemmin olleet muun muassa Stadin ammatti- ja aikuisopiston käytössä.

Kasvatus- ja koulutustoimen mukaan tiloja on tutkittu kattavasti vuonna 2018. Tutkimusten perusteella tilat ovat turvalliset käyttöön, ja asiaa vielä varmistetaan kesän aikana, jolloin tehdään muun muassa tiivistyskorjauksia sekä huolletaan ja parannetaan ilmanvaihtoa.

Oppilaille järjestetään bussikuljetus tilausbusseilla Malmille, jonne on noin kuusi kilometriä. Kyydeistä tiedotetaan perheille tarkemmin lähempänä syyslukukauden alkua.

Koululle on tiedotettu aiemmin, että Vartiokylän ala-asteen väliaikaiset paviljongit tulisivat Kontulaan Rintinpolulle.

Myös tästä suunnitelmasta kaupunki sai runsaasti kriittistä palautetta, joten asiaa arvioitiin uudelleen ja oppilaat saavat nyt väistötilat omalle alueelle.

Kun paviljonkitilat ovat valmistuneet, koulutyö jatkuu niissä siihen asti, kunnes Vartiokylän ala-asteen varsinainen rakennus on korjattu tai korvattu uudella rakennuksella.

Vartiokylän nykyinen koulurakennus on vuodelta 1960 ja siinä on todettu sisäilmaongelmia tehdyistä remontoinneista huolimatta.

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Koululaiset tilausbusseilla Vartiokylästä evakkoon Malmille, jatkossa kuljetukset voivat yleistyä – tilapäällikkö: "Joskus ainoa keino"21.5.2019 20.10
Vuosia sisäilmaoireita aiheuttanut koulu vihdoin remonttiin – korvaavia tiloja etsitään 16.4.2019 19.15
Mitta alkaa olla täysi Helsingissä – "En halua, että lapselleni tulee astma siksi, että hän käy koulua, jossa on sisäilmaongelmia"29.4.2019 13.50
Karut kuvat: Helsinki antoi 1920-luvulta olevan arvokoulun rapistua täysin – "Lapset oireilevat, remonttia vain lykätty"22.5.2018 12.40
Kolmen lapsen yh-äidin unelma vaihtui romahdukseen: Uusi koti olikin homeen piinaama vanha navetta – "Omistajalta tuli uskomattomia viestejä"8.4.2019 06.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu