Puheenaihe

Sapeli 19 tuo Uudellemaalle 800 sotilasta – harjoitusta voi seurata myös sosiaalisessa mediassa

Myös Myrskylässä liikkuu harjoituksessa armeijan raskasta kalustoa. Kuvituskuva.

Arkisto/Päivi Tuovinen

Kaartin jääkäriryhmän johtama Sapeli 19 -harjoitus järjestetään Uudenmaan alueella 3. – 10.6. Harjoitus on tammikuussa aloittaneiden miehistötehtäviin koulutettavien varusmiesten sekä viime heinäkuussa palveluksensa aloittaneiden varusmiesjohtajien, valmiusyksikön ja sotilaskuljettajien loppusotaharjoitus.

Tämän vuoden harjoitukseen osallistuu myös noin 120 sotilaan vahvuinen kevyt jalkaväkiyksikkö Isosta-Britanniasta. Kahdenvälinen yhteistoimintaharjoitus on osa maiden maavoimien sopimaa yhteisharjoittelua.

Harjoituksen päätavoitteena on Kaartin jääkärirykmentin joukkojen valmiuden ja suorituskyvyn kehittäminen vaativiin taistelutehtäviin rakennetulla alueella.

- Harjoitukseen osallistuva Ison-Britannian kevyt jalkaväkiyksikkö toimii harjoituksessa kaupunkijääkäripataljoonamme yhtenä yksikkönä. Yhteistoimintakykyä päästään kehittämään niin taktisen johtamisen kuin taisteluteknisen osaamisenkin osalta, toteaa harjoituksen johtaja, Kaartin jääkärirykmentin apulaiskomentaja eversti Rainer Kuosmanen.

Harjoitusjoukot harjoittelevat puolustusvoimien harjoitus- ja ampuma-alueiden lisäksi myös julkisilla ja yksityisillä mailla. Joukot harjoittelevat Helsingissä, Espoossa, Karjaalla, Kirkkonummella, Lohjalla, Salossa, Tammisaaressa ja Vihdissä.

Harjoitusjoukkojen koulutuksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita päivittäin. Niistä voi aiheutua melua harjoituskohteiden lähistöllä. Tarkemmat ajat ja paikat, jolloin harjoituksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita löytyvät tästä melutiedotteesta.

Harjoitusta voi seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #sapeli19 ja #uwfex19.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu