Makumaailma

Suosikkipizzeria avaa isomman ravintolan Helsinkiin – "Kiviuunit ovat jo paikoillaan"

Via Tribunalin toimitusjohtaja Sami Benamed esitteli parisen vuotta sitten kiviuunipizzoja Sofiankadun ravintolassa.

Arkisto / Johanna Erjonsalo

Pizzeria Via Tribunali avaa uuden isomman ravintolan Sörnäisten Kurvin niin sanottuun Kansa-taloon 23. elokuuta.

Samaan taloon on jo pitkään remontoitu kodinomaista asumista ja hotellipalveluja yhdistävää Noli Studios -majoitustilaa, joka aukeaa syksyllä.

Helsingin ensimmäinen Via Tribunali aukesi Senaatintorin tuntumaan Sofiankadulle vuonna 2017. Kurviin aukeava paikka tulee noudattamaan samaa autenttista napolilaista kaavaa, kuin Sofiankadun pizzeriakin. Ruokalistalla klassikot pitävät pintansa, mutta uusiakin trendejä on luvassa.

– Olemme todella innoissamme tulevasta avauksesta, sillä neuvottelut alkoivat jo syksyllä 2017. Ensimmäisen ravintolan avaamista vaikeutti, kun sopivaa tilaa isolle autenttiselle kiviuunille ei meinannut löytyä millään. Nyt uuneja on tuplamäärä eli kaksi ja ne ovat jo paikoillaan, joten olemme hyvässä vauhdissa, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Sami Benamed.

Aidot uunit ovat tärkeitä, sillä uusi ravintola haluaa saada napolilaista pizzaa valvovan kattojärjestö Pizza Vera Napoletanan sertifikaatin ensimmäisen vuoden aikana.

– Kenelläkään muulla Pohjoismaissa ei ole useampaa kuin yhtä sertifikaattia, joten olisihan se hieno olla ensimmäinen.

Alkuperäisessä Via Tribunalissa syödään ravintolan tiedotteen mukaan vuositasolla noin 140 000 pitsaa eli lähes 400 pizzaa päivässä. Eniten asiakkaat ostavat Margherita-pizzaa, toisena tulee salamipitsa Con Salame ja kolmantena salamityylinen tulisempi pitsa Diavola.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu