Puheenaihe

Pohjois-Haagaan ja Kannelmäkeen 4 000 uutta asukasta – vajaakäyttöisestä ja vanhentuneesta toimitilasta halutaan eroon

Alustava havainnekuva maankäytöstä suunnittelualueella.

Suunnitteluperiaatteiden materiaalia

Pohjois-Haagan, Lassilan ja Kannelmäen alueelle on laadittu suunnitteluperiaatteet, jotka ohjaavat alueen asemakaavoitusta jatkossa.

Noin neliökilometrin laajuinen suunnittelualue ulottuu Vihdintien ja Kaupintien risteyksestä Kannelmäen asemanseudulle ja tukeutuu alueen pääkatuihin. Periaatteissa tarkastellaan työpaikkojen, palvelujen ja asumisen sijoittumista alueelle.

Tavoitteena on muuttaa 1970-90-luvuilla valmistuneita ja vajaakäytöllä olevia toimitiloja asumiseen. Osa rakennuksista saatetaan myös purkaa ja rakentaa tilalle asuintaloja.

Kaikkiaan 10 tontilla edistetään hybridirakennusten suunnittelua, joissa asuminen, palvelut, työpaikat ja liiketilat sekoittuvat.

Lassilan toimitiloista noin puolet oli viime vuoden lopussa tyhjillään, mikä johtuu parin ison yrityksen muutosta pois alueelta.

Suunnitteluperiaatteiden mukaan toimitilan määrä vähenee noin kolmanneksella nykyisillä tonteilla ja uusia asukkaita tulee lisää 2 000.

Työpaikkojen määrä ei alueella kuitenkaan vähene nykyisestä 6 000–7 000:stä, sillä rakennettavat uudet toimistot ovat ovat tiloiltaan selvästi tehokkaampia kuin vanhat.

Lisäksi alueella on jo valmistuneissa tai suunnittelussa olevissa asemakaavoissa asunnot 2 000:lle, joten kaikkiaan asukasmäärän lisäys tulevaisuudessa on 4 000.

Esimerkiksi Aku Korhosen tien varteen nykyiselle viheralueelle on jo voimassa oleva osayleiskaava, jonka pohjalta on tarkoitus kaavoittaa toimitiloja ja uusia asuntoja,

Suunnitelmiin vaikuttaa myös Vihdintien pikaratikka, jonka on kaavailtu ensi vaiheessa jatkuvan Kannelmäen Kaaren eteen ja myöhemmin mahdollisesti Kannelmäen juna-asemalle.

Pikaraitioteiden ympäristöjä on tarkoitus kehittää kaupunkimaisina tiivistyvinä alueina.

Pelimannin koulun entiselle tontille on suunniteltu vanhusten monipuolista palvelukeskusta.

Muuten palveluille luontevia sijainteja ovat kaupungin mukaan asemien ympäristöt sekä Kaaren kauppakeskuksen tienoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Vihdintien bulevardisuunnitelmat julki – Kuvat: Haagan liikenneympyrän tilalle valtavat kerrostalot26.2.2019 12.26
Kannelmäen uudet kivijalkakaupat avattiin työmaan keskelle – kaikkiaan 11 uutta taloa tulossa10.4.2019 06.55
Luulitko, että kaupunkibulevardit on kuopattu? – Puolet niistä etenee: "Siinä ei ole perää, että olisimme tukkimassa liikennettä"16.11.2018 06.30
Ensimmäiset kaupunkibulevardien suunnitelmat julki – Vastustus nousi heti: "Kartasta näkyy hyvin, mistä on kyse"12.4.2018 06.20
Kauppakeskus Kaari uusii ravintolansa – katso täältä uudet ja sulkeutuvat paikat14.3.2019 11.16
Pohjois-Haagaan uusi päiväkoti – leikkipuistorakennus puretaan7.3.2018 08.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu