Makumaailma

Hellekesässä jäätävä pizzalukema: joka päivä menee liki 109 000 kappaletta – tässä ohjeet grillaukseen

Pakastepizza paistuu maistuvaksi grillissä, kunhan sen osaa grillata oikein.

Crista Lassfolk-Feodoroff

Oli sade tai helle, suomalaiset syövät pizzaa myös kesällä. Pakastettuja pizzoja syödään vuodessa noin 40 miljoonaa eli 109 000 kappaletta päivittäin. Kesämarkkinan osuus on kymmenen miljoonaa pakastepizzaa.

Kesäkuumalla uunin lämmittäminen ei tunnu parhaalta idealta, mutta ongelma onkin kierrettävissä grillaamalla.

Pakastepizzojen valmistajista nimekkäimpiin lukeutuva Dr. Oetker antaa kesäsuomalaisille vinkit, joilla pakastepizzan grillaus onnistuu.

Ensinnäkin grilliin pitää valita pizza, jossa on paksumpi pohja.

Parhaiten grillattavaksi sopii pizza, jossa on raaka pohja.

Pakastepizzojen pohjat ovat usein esipaistettuja, joten kaupan pakastealtaista pitää etsiä pizzoja, joissa on raaka pohja.

Toinen tärkeä ohje liittyy lämpöön.

Grillin pitää posottaa lämpöä kunnolla ennen kuin siitä on pizzan paistajaksi.

Dr. Oetkerin markkinointipäällikkö Katariina Iivosen mukaan pakastepizza vaatii noin 220–250 asteen lämmön. Sen saavuttamiseen kuluu noin vartti.

– Kun nälkä kurnii, tuntuu varttikin pitkältä. Pitää malttaa odottaa, että grillin lämpömittari näyttää pakkauksessa olevan paisto-ohjeen mukaista paistolämpötilaa, Iivonen neuvoo.

– Jos pakastepizzan laittaa viileään grilliin ja sitten vedetään nupit kaakkoon, niin käy kehnosti.

Katariina Iivosen mukaan pakastepizza valmistuu grillissä 12–14 minuutissa, jos grillissä pysyy tasainen lämpö.

– Näpit kannattaa pitää irti grillin kannesta. Tasainen lämpö on se, jonka ansiosta pizzasta tulee juuri oikeanlainen sekä maultaan että rakenteeltaan, Iivonen lupaa.

– Kannen availun takia välillä on kylmää ja taas kuumenee. Silloin käyn niin, että pizzan pohja palaa ja pinnan juusto jää sulamatta.

Pohjasta tulee rapea, kun pakastepizzan grillaa pizzakiven päällä. Kivessä lämpö pysyy tasaisempana ja kivi imee kosteutta. Kiven päälle kannattaa laittaa hieman jauhoja kiinnitarttumisen estämiseksi.

Jauhotus on tärkeää erityisesti, jos ryhdytään grillaamaan raakataikinapizzaa.

Jos ei omista pizzakiveä, grillin umpinainen parilakin käy.

Korvaavan alustan voi tehdä myös alumiinifoliosta. Folio taitellaan muutamaan kertaan, jauhotetaan ja laitetaan pakastepizza paistumaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Suomen suosituimman einespizzan valmistajalta lihaisa uutuus – kypsennyksessä merkittävä ero "roiskeläppään"24.4.2019 19.25
Tämä pizzatrendi villitsi suomalaiset – valmistaja reagoi heti, kasvatti myös kokoa15.3.2019 19.05
Suosikkipizzeria avaa isomman ravintolan Helsinkiin – "Kiviuunit ovat jo paikoillaan"3.6.2019 10.35
Teollisuusalueen salatussa helmessä jopa jonotetaan viikonloppuisin – "Pizzataikina loppui kesken"26.2.2019 20.05
Mitä tänään lounaaksi? Suomalaisten suosikkiruoka ampaisi selväksi ykköseksi – pizza ja tortillat eivät päivällä maistu14.3.2019 09.03

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu