Urheilu

Tätä kannattaa edelleen hehkuttaa – Video: Näin Teemu Pukki tiivistää Bosnia-Hertsegovina-voiton

Teemu Pukki oli lauantaina Suomen jalkapallomaajoukkueen sankari tehtyään kaksi maalia Bosnia-Hertsegovinaa vastaan. Suomi voitti ottelun 2–0.

Ensimmäisessä maalissaan Pukki pääsi bosnialaispuolustukselta karkuun.

Glen (Kamara) syötti siihen keskelle. Näin, että toppari vähän lähti höntyilemään ja putken oli auki ja sieltä tuikkaus. Oli aikamoinen väylä maalille asti. Tilaa oli juosta. Juoksin niin kauan, että piti alkaa jo vetämään. Tolpan kautta meni. En ollut itse varma, menikö sisään, kun kaaduin samalla. Kuuli äänistä, että upposi, Pukki kertoi ensimmäisestä maalistaan.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

Pukin toinen maali muistutti hänen maalejaan seurajoukkueessaan Norwichissa.

– Toka maali oli aika tyypillinen. Hyvä vastahyökkäys. Maalivahti tuli vastaan, eikä ollut muuta vaihtoehtoa kuin nostaa. Sinne se upposi, Pukki sanoi.

Pukin avausmaalin jälkeen alkoi rankkasade.

– Hyvällä hetkellä alkoi satamaan. Olin juuri tuulettanut ja pallo laitettiin keskiympyrään. Oli kyllä upeaa kuulla yleisön huutavan nimeä. Teki aika ylpeäksi, Pukki naurahti.

Bosnia oli Pukin toisen maalin jälkeen lyöty.

– Vaikutti lopussa, että Bosnia luovutti. Eivät edes yrittäneet prässätä, Pukki totesi.

Yhteispeli piilokärkenä olleen Petteri Forsellin kanssa sujui Pukilla hyvin.

– Petteri on tosi viisas. Hyvin väänsi ja taisteli paljon. Voitti enemmän pääpalloja tänään kuin minä. Pieni mies hyppää korkealle, Pukki sanoi.

Suomi voitti todella kovan joukkueen.

– Kertoo, että ollaan vahva jengi. Kaikkien pitää ottaa meidät tosissaan. En tiedä, olivatko bosnialaiset vähän ylimielisiä. Tämän jengin yhteishenki vie kyllä pitkälle, sanoi Pukki.

Pukilla oli noin kuukauden pelitauko alla.

– Kyllä lopussa huomasi, että viime pelistä oli aikaa. Kunto ei ollut, mihin olen tottunut, mutta aika nopeasti sain pelistä kiinni. Oli muuten hyvä fiilis koko ajan. Olisin voinut tehdä neljäkin maalia. Oli paikkoja lopussa. Tauko on tehnyt hyvääkin. Tästä on hyvä jatkaa tiistaille Liechtensteinia vastaan, Pukki totesi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu