Puheenaihe

Raju tilanne Lidlissä – ryöstäjä oli ajaa pakoautolla myymäläpäällikön päälle

Virallisen syytteen alaisissa rikoksissa syyttäjällä on sovinnosta huolimatta syyteoikeus.

arkisto/ilpo kekki

Entiset seurustelukumppanit menivät yhdessä ostoksille Mankkaan Lidliin kauaskantoisin seurauksin lokakuussa 2016. Viisikymppisen miehen osalta tarina päättyi vankeusrangaistukseen, 31-vuotias nainen vapautettiin syytteistä.

Yhteisellä ostosreissullaan mies ja nainen täyttivät ostoskärryään yhteensä satojen eurojen edestä: elintarvikkeilla, hygieniatuotteilla, lasten tarvikkeilla ja peilikaapilla.

Kaksikko poistui kaupasta eri aikaan. Nainen meni edellä ulos odottelemaan, kun mies jätti ostokset maksamatta ja tuli perässä täpötäyden ostoskärryn kanssa.

Myymälän ulkopuolella he suuntasivat naisella lainassa olleen auton luo ja alkoivat pakata tavaroita autoon.

Pian heidän peräänsä ryntäsi apulaismyymäläpäällikkö, joka vaati naista näyttämään kuittia ostoksista. Nainen suuttui, koska "aina meitä epäillään", mutta lupasi etsiä kuitin, jota ei löytynyt.

Mies jatkoi kärryn sisällön purkamista autoon.

Apulaismyymäläpäällikkö soitti hätäkeskukseen ja pyysi apua.

Kuitin kysely ja soitto hätäkeskukseen saivat kaksikon keskeyttämään ostoskärryn tyhjentämisen. Mies meni autoon kuljettajan paikalle ja käski naisen mukaansa.

Heidän autonsa tiellä oli kuitenkin paperinkeräykseen tavaraa tuoneen rouvan auto. Sekä kyseinen rouva että apulaismyymäläpäällikkö seisoivat nyt pakoon halunneen kaksikon tiellä.

Autosta heille huidottiin ja komennettiin suusanallisesti ikkunasta käsin siirtymään sivuun.

Kun he eivät siirtyneet, kuljettajana ollut mies alkoi uhitella ajavansa päälle. Mies sahasi autollaan edestakaisin, aina vain lähemmäs tiellään seisoneita.

Paperinkeräys-asialla ollut rouva pelästyi ja väisti, mutta apulaismyymäläpäällikkö ei väistänyt ennen kuin auto oli jo lähes kiinni hänen jaloissaan.

Ilmaisilla ostoksilla ollut parivaljakko kaasutteli tiehensä, mutta pääsi lähes kaksi vuotta myöhemmin käräjäoikeuteen vastaamaan teostaan.

Mies yritti saada syytteensä ryöstöstä alennettua varkaudeksi, mutta hänet tuomittiin ryöstöstä neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Käräjäoikeus katsoi miehen käyttäneen väkivaltaa pitääkseen anastetun omaisuuden, kun hän ryömitti autoa parkkipaikalla kohti ihmisiä, jotka halusivat estää paon.

Naisen osalta syytteet raukesivat, koska hänen osallisuuttaan varkauteen ei voitu kiistattomasti todistaa. Nainen puolustautui sanomalla, että hän ei tiennyt miehen varastaneen tavarat. Nainen sanoi ehdottaneensa tavaroiden palauttamista, kun asia oli hänelle valjennut, mutta mies ei suostunut.

Mies valitti tuomiostaan hovioikeuteen, joka päätti 10.6.2019 pitää käräjien tuomion ennallaan.

Lidlin vahingoksi katsottiin anastetut tavarat, joiden arvo oli noin 500–800 euroa. Lisäksi apulaismyymäläpäällikkö oli tapahtuneen jälkeen liian järkyttynyt jatkamaan työpäiväänsä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

K-Citymarketin kauppias purkautuu – ”Kaupoissa eletään kauhun hetkiä”10.6.2019 11.35
Kolme asiakasta tuli myyjän avuksi, kun varas yritti viedä 100 euron edestä lonkeroa ja muuta tavaraa espoolaisesta K-kaupasta – "Tuli varmaan tunne, että nyt pitää toimia oikein"6.5.2019 12.21
Espoon poliisi nappasi toimistovarkaat itse teossa – Sauli, 11, juoksi murtomiehet kiinni 29.3.2019 18.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu