Puheenaihe

Välittäjä kertoo: Tällainen ihminen on tyypillinen ostaja yli 1000000 euroa maksavissa asunnoissa – Suomessa takana ennätysvuosi

Kahdeksas päivä

Suomen miljoona-asuntojen kauppa keskittyy pääkaupunkiseudulle, kertoo kiinteistövälitysyritys Kahdeksas päivä. Viime vuonna kauppoja tehtiin ennätysmäärä, 158 kappaletta. Näistä 51 prosenttia sijoittui Helsingin kantakaupunkiin. Miljoona-asuntoja ostetaan erityisen paljon myös Kauniaisista.

Miljoona-asunnon oston taustalla on usein elämäntilanteen muutos, mikä on johtanut vaurastumiseen, kertoo Kahdeksas päivä Oy:n toimitusjohtaja Jussi Karppinen. Esimerkiksi yrityskauppa voi mahdollistaa miljoona-asunnon oston.

– Jos mietitään vaikka Supercellin kauppoja, niin siinä tuli hetkessä aika monta miljonääriä. Sekin on varmasti vaikuttanut asuntokauppaan, Karppinen toteaa.

Ostajia löytyy yhtä lailla nuorista kuin vanhemmistakin.

– Meillähän on esimerkiksi nuoria hyvin menestyneitä artisteja ja it-miljonäärejä, Karppinen toteaa.

Vaikka ostajista löytyy niin yksineläviä kuin perheitäkin, on Karppisen mukaan yleisempää, että asuntokaupoille tulee pariskunta kuin yksittäinen henkilö.

Ostoprosessi tai ostopäätöksen syntyminen ei Karppisen mukaan poikkea suuresti halvemmista asunnoista.

– Päätös voidaan tehdä siltä seisomalta, jos ihastutaan asuntoon tai sitten sitä voidaan etsiä pitkänkin aikaa. Tietysti, kun varallisuutta on enemmän, niin on myös varaa valita. Silloin voi miettiä vaihtoehtoja pidempään ja hakea juuri sitä, mitä haluaa.

Velkarahalla miljoona-asuntoja ostetaan harvemmin.

– Pääsääntöisesti se on omaa varallisuutta. Toki poikkeuksiakin on, mutta isoa velkariskiä otetaan harvemmin, Karppinen avaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu