Urheilu

Kultaleijona paljastaa, miksi hän valitsi Detroit Red Wingsin

fgfhgfh

gfhgfh

Viime kaudella jääkiekkoliigan parhaimpiin pelaajiin lukeutunut Pelicansin Oliwer Kaski on uuden haasteen edessä: hän solmi kesän alussa NHL-sopimuksen Detroit Red Wingsin kanssa, ja ensi kauden mies viilettää Pohjois-Amerikassa.

23-vuotias tuore maailmanmestari keräsi mediatietojen mukaan paljon kiinnostusta NHL:ssä. Hän päätti kuitenkin valita kaikista vaihtoehdoista Detroitin, joka kuuluu tänä päivänä NHL:n häntäpään joukkueisiin. 

Se oli kuitenkin tärkeä syy seuravalinnalle, sillä pelipaikan nappaaminen Red Wingsista on huomattavasti helpompaa kuin monessa muussa seurassa.

– Siellä on uudelleenrakennusprojekti meneillään. Seurassa on paljon nuoria minun ikäisiä kavereita, joilla on iso potentiaali. Detroitissa on yksi parhaista mahdollisuuksista ottaa pelipaikka ylhäältä. Totta kai jokaisessa joukkueessa on hyviä pelaajia, mutta niissä on pieniä eroja, Kaski myöntää Pelicansin verkkosivuilla.

Kaskeen teki vaikutuksen myös Detroitin valtava kiinnostus.

– Sieltä oltiin hyvissä ajoin kiinnostuneita johtoporrasta ja valmennusta myöten. Oli luottavainen olo valita Detroit, kun ei ollut vain yksi henkilö, joka sieltä soitti. He kertoivat, miten näkevät minut pelaajana, mitä pitää kehittää ja mikä roolini voisi olla jossain vaiheessa.

Kaski teki viime kaudella 59 ottelussa 19 maalia ja 51 tehopistettä. Hänet valittiin kauden jälkeen runkosarjan parhaaksi pelaajaksi ja kauden parhaaksi puolustajaksi. Lisäksi mies valittiin liigan tähdistökentälliseen.

Kasken kausi päättyi toukokuun lopulla Slovakian MM-kisoissa, jossa Leijonat voitti maailmanmestaruuden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Urheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu