Puheenaihe

Juhan ja Tainan "Ukkoslintu" vuodelta 1956 oli Cruising-yleisön suosikki – "Siitä tuli niin hieno, ettei sillä paljon raaski ajella"

Juha Seunan omistama vaaleanpunainen Ford Thunderbird oli Keskari Cruising -kävijöiden valinta tapahtuman suosikkiautoksi.

Oskari Lehto

Viime torstaina järjestetyn Keskari Cruising -avoautotapahtuman suosikkiautoäänestyksen on voittanut Juha Seunan omistama vaaleanpunainen Ford Thunderbird vuodelta 1956. Auton rekisterinumero on MBU-8.

Äänestyksessä annettiin noin 500 ääntä ja Seunan auto sai niistä 48. Seunan omistuksessa auto on ollut vuodesta 2015. Auto on uusittu parissa vuodessa lähes täysin, ja alun perin se hankittiin puoliso Taina Seunan aloitteesta.

– Rouva sitä kävi katsomassa Hollannissa, jonne se oli tuotu käyttökuntoisena Amerikasta. Se miellytti kaksipaikkaisena ja erityisesti alkuperäinen Sunset Coral -pastelliväri oli rouvan mieleen, Juha Seuna kertoo Keski-Uusimaalle.

Ukkoslintuaan Seunat ovat ulkoiluttaneet melko harvakseltaan lähinnä paikallisissa tapahtumissa. Vuosi sitten se tuli toiseksi Keskari Cruisingin äänestyksessä.

– Yrittäjällä työelämä tahtoo viedä kaiken ajan. Sitä paitsi autosta tuli niin hieno, ettei sillä paljon raaski ajella, kuljetusalan yritystä pyörittävä Seuna naurahtaa.

Autotapahtumia Seunat ovat kiertäneet enemmän toisella harrasteautollaan, vuoden 1938 Ford-pick-upilla.

Autoihin Juha Seuna kertoo hurahtaneensa käytyään Keimolan kiihdytysajoissa vuonna 1975. Kolme vuotta sen jälkeen hän hankki ensimmäisen jenkkiautonsa, joka oli Chevrolet Starline Deluxe vuosimallia 1951.

Sen kanssa Tuusulasta kotoisin oleva mies ajeli Keravalla, jossa jenkkikulttuuri nosti tuolloin päätään Teddy & The Tigers -yhtyeen ansiosta.

– Tuo ensimmäinen autoni taitaa olla yhä Uudenkaupungin automuseossa, jonne myin sen hyväkuntoisena, Seuna kertoo K-U:lle.

Keskari Cruisingin äänestyksessä ylsivät kärkikolmikkoon myös Pekka Vesterisen Cadillac vuodelta 1959 (CRC-2, 41 ääntä) sekä Sami Vanteen Cadillac vuodelta 1958 (RRK-200, 34 ääntä).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pikku-Fiat, iso mies ja upeat Cadillac- ja Triumph-avoautot värittivät Keskari Cruisingia – "Ostin tämän ihan raatona"7.6.2019 21.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu