Puheenaihe

11-vuotias tyttö menehtyi traagisessa onnettomuudessa hevostallilla Ylöjärvellä

Onnettomuudessa menehtynyt Huhtasalo oli taitava ratsastaja ja hevosenkäsittelijä.

Suomen Ratsastajainliitto

Suomen Ratsastajainliitto on julkaissut viikonloppuna Pirkanmaalla ponin potkuun menehtyneen kouluikäisen tytön nimen verkkosivuillaan. Suomen Ratsastajainliiton toimitusjohtaja Jukka Koiviston mukaan tytön nimi ja kuva julkaistiin perheen pyynnöstä.

Viikonlopun onnettomuudessa menehtyi 11-vuotias ylöjärveläinen Hilda Huhtasalo, joka oli taitava ratsastaja ja hevosenkäsittelijä. Hänet tunnettiin lahjakkaana urheilijan alkuna, jonka intohimona oli kilpaileminen esteratsastuksessa. Kokemusta hevosenhoidosta ja -käsittelystä kertyi paljon, sillä perheen ponit asuvat omassa, pienessä kotitallissa.

Onnettomuus tapahtui lauantaina 8. kesäkuuta iltatallin yhteydessä. Tilanne oli äkillinen ja yllättävä.

Aiemmin samana päivänä valmennuksessa olleet Hilda ja hänen isosiskonsa tekivät normaaleja tallirutiineja, kun ukkosen aiheuttama sadekuuro kasteli tarhassa olleen ponin loimen. Tarkasti ponin hyvinvointiin ja terveyteen suhtautunut Hilda lähti tarhaan poistamaan märkää loimea pois ponin päältä. Tämän toimenpiteen aikana poni pelästyi yllättäen jotakin potkaisten kuolettavasti. Potku osui sellaiseen paikkaan, että kypärästä tai muista suojavarusteista ei olisi ollut apua. Vanhemmat olivat paikalla pihapiirissä.

Kyseinen poni oli aina ollut kiltti ja lasten käsiteltävänä. Se toimi tilanteessa pelästyneenä vaistojensa varassa eikä äkillinen tapahtuma ollut vältettävissä.

Omaiset toivovat, että heidän annetaan surra rauhassa eikä onnettomuuden syitä spekuloitaisi enempää. Läheisellä seurakunnalla on järjestetty muistotilaisuus Hildan läheisille ja kavereille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu