Puheenaihe

Salkkari-tähti ällistyi yrittäessään ostaa alkoholia kaupasta – "Ei jengi voi olla noin kujalla"

Tuomas Kytömäki

Toni Tervo

Salattujen Elämien Aleksi Salinia sarjan alkuvaiheessä näytellyt Tuomas Kytömäki tekee kesällä paluun Pihlajakadulle sarjan vaihtoehtoista todellisuutta esittelevässä Pihlajasatu-sarjassa.

– Olen tästä tosi innoissaan. En ole aiemmin koskaan katsonut itseäni sarjassa enkä nähnyt koskaan niitä vanhoja jaksoja. Nämä aion kuitenkin katsoa. Pitää sekin raja-aita ylittää, mies nauraa.

Kytömäki oli 24-vuotias sarjan alkaessa vuonna 1999 ja se mullisti nuoren miehen elämän täydellisesti.

– Se oli monella tavalla epärealistista ja jopa epäreilua. Yhtäkkiä olit töissä joka kerta kun lähdit ulos ulko-ovesta. Ihmiset käyttäytyivät kuin tuntisivat sinut. Kyllä sitä oppi käsittelemään, mutta oli se aika surrealistista aikaa.

Varsinkin miehen esimerkit fanikohtaamisista saavat leuan loksahtamaan lattiaan.

– Olin Lohjan Hesburgerissa ja yhtäkkiä tunsin, kuinka joku on takanani todella lähellä. Käännyin ympäri ja naamani edessä oli nainen, joka hidastetusti tökkäsi minua sormellaan. Sitten hän juoksi kavereidensa luoksi ja sanoi, että "on se oikea!".

– Muutama vuosi sarjasta lähtemisten jälkeen eräs pariskunta tuijotti minua surullisesti todella pitkään. Lopulta mies keräsi rohkeutta tulla juttelemaan. Hän sanoi, että miksi Aleksi olet niin kylmä, etkä meitä tunnista, vaikka vuosia tulit meidän olohuoneeseen kahville ja nisulle. Se sai minut jotenkin surulliseksi ja pyytelin siinä sitten anteeksi asiaa, jota en ollut tehnyt.

Erikoinen kohtaaminen tapahtui myös kaupan kassalla.

– Aikoinaan eräs kotikadun näyttelijä kertoi kuinka hänelle ei oltu myyty alkoholia, kun hänen hahmollaan oli menossa alkoholismi televisiossa. Naureskelin, että ei jengi voi olla noin kujalla. Sitten kuitenkin loppua kohti sarjassa Aleksille alkoi vähän maistua juoma. Niinpä kerran kun olin kaupassa ostamassa alkoholia, myyjä tarttui minua ranteesta ja sanoi, että ei mielellään myisi minulle näitä, kun toipuminen on mennyt niin hyvin.

Kytömäki kuitenkin toteaa suhtautuneensa fanikohtaamisiin aina ymmärtäväisesti.

– En koskaan vittuillut heille tai mitään sellaista. Tai no kerran joku tuli kysymään minulta, että mitä me näyttelijät tehdään mainostauon aikana. En voinut vastustaa kiusausta ja sanoin, että kusella siinä ehtii käydä, mutta paskalla ei, näyttelijä nauraa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu