Puheenaihe

Eliittilukiolle kävi köpelösti Espoossa: Nuoret eivät uskaltaneet hakea ja keskiarvoraja romahti kaupungin heikoimmaksi

Ahertajantiellä sijaitsevaan Etelä-Tapiolan lukioon on perinteisesti vaadittu huippuhyvä todistus. Nyt sisään pääsi keskiarvolla 7,00.

Sirkku Aalto

Eliittilukion maineessa olevan Etelä-Tapiolan lukion sisäänpääsyraja romahti tänä vuonna. Sisään pääsi keskiarvolla 7,00 eli heikoimmalla todistuksella kuin mihinkään muuhun espoolaislukioon.

Kaikkia lukion opiskelupaikkoja ei saatu edes täytettyä. Espoossa on päätetty, että lukioihin vaaditaan vähintään keskiarvo 7,00.

Etelä-Tapiolan lukiosta jäi 35 paikkaa jäi perjantaina alkavaan lisähakuun.

Viime vuonna Etelä-Tapiolan lukion sisäänpääsyraja oli yhdessä Tapiolan lukion kanssa Espoon lukioiden korkein 9,17.

Lukiolinjan päällikkö Tapio Erman mukaan Etelä-Tapiolan lukion rajua pudotusta selittää se, että moni jätti hakematta Etelä-Tapiolan lukioon sen perinteisesti korkeaksi muodostuneen sisäänpääsyrajan vuoksi.

– Tässä kävi nyt se ilmiö, että opiskelijat eivät hakeneet Etelä-Tapiolan lukioon, koska ajattelivat etteivät kuitenkaan pääse sisään, Erma sanoo Länsiväylä-lehdelle.

Erman mukaan Etelä-Tapiolan lukioon jätti nyt hakematta monet reilun kahdeksan keskiarvon oppilaat. 8–9 keskiarvolla lukioon valittiin 21 opiskelijaa, ja yli yhdeksän keskiarvolla 79 opiskelijaa. Alle kahdeksan keskiarvon oppilaita haki ja tuli valituksi muutamia.

– Hakutulos on yllättävä, mutta Etelä–Tapiolan lukio on hohdokas ja erittäin hyvä valinta. Ensisijaisesti lukioon hakeneiden 81 oppilaan keskiarvojen keskiarvo on 9,44, Erma kertoo.

Lue koko juttu Länsiväylästä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsingin kaupungin lukioon pääsi 7,42 keskiarvolla – raja nousi hieman viime vuodesta13.6.2019 11.46

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu