Puheenaihe

IS: Ylen toimittajaa epäillään Aku Louhimiehen törkeästä kunnianloukkauksesta

Ohjaaja Aku Louhimies.

Samuli Karala

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Ylessä työskennellyttä toimittajaa Sara Rigatellia epäillään elokuvaohjaaja Aku Louhimiehen törkeästä kunnianloukkauksesta.

Louhimies toimitti jo viime vuoden lopulla tutkintapyynnön, jossa hän pyysi poliisia selvittämään Rigatellin ja Ylen vastaavan päätoimittajan Jouko Jokisen toimia. IS:n mukaan esitutkintakynnys ylittyi kevään aikana.

Tutkintapyyntö liittyy Rigatellin viime vuoden maaliskuussa Ylessä julkaistuun artikkeliin, jossa useat naisnäyttelijät kertoivat joutuneensa alistetuiksi ja nöyryytetyiksi Louhimiehen ohjaamissa kuvauksissa. Louhimies yritti saada artikkeliin oikaisua, mutta virheitä ei hänen käsityksensä mukaan korjattu.

Louhimies päätyi tekemään tutkintapyynnön tiettävästi sen jälkeen, kun Rigatelli lähestyi BBC:tä sekä kertoi Louhimiehen ohjaustavoista ja Ylen jutun aiheuttamasta kohusta. Rigatellin yhteydenoton jälkeen Louhimiehen pesti BBC:n tilaamassa tv-sarjassa päättyi.

IS:n mukaan Jokista ei ainakaan toistaiseksi epäillä rikoksesta, mutta poliisissa pohditaan, onko Jokista vastaan syytä aloittaa esitutkinta päätoimittajarikkomuksesta.

– Minulla ei ole asiaan mitään uutta kommentoitavaa. Aiemmin syksyllä julkisuudessakin kertomamme asiat pätevät edelleen. Juttu pitää ja kyseessä on ollut normaalia uutistoimintaa. Jos viranomaiset haluavat tutkia asiaa, niin se on heidän päätös ja osallistumme siihen normaaliin viranomaisprosessiin, mikäli meitä lähestytään, Jokinen kommentoi IS:lle sähköpostitse Ylen viestintäpäällikön välityksellä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu