Puheenaihe

Karri Kannala Helsingin Uutisten päätoimittajaksi – "Panostamme entistä voimakkaammin paikallisuuteen"

Etelä-Suomen Median paikallisjohtaja ja Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala on valittu Sanomalehtien Liiton hallitukseen.

Johanna Erjonsalo

Pääkaupunkiseudun lehtikolmikko Helsingin Uutiset, Länsiväylä ja Vantaan Sanomat vahvistavat paikallista näkyvyyttään Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla nimittämällä Vantaalle ja Helsinkiin oman, kirjoittavan päätoimittajan.

– Kirjoittavien päätoimittajien kautta lehdet pystyvät reagoimaan entistä paremmin paikallisiin puheenaiheisiin. Samalla jokainen lehti saa omat kasvot, Etelä-Suomen Median sisältöjohtaja Silja Tenhunen kertoo.

Uuteen malliin siirrytään 1. heinäkuuta, jolloin Helsingin Uutisten päätoimittajana aloittaa Karri Kannala ja Vantaan Sanomien päätoimittajana Mia Lindström.

Mikko Heino jatkaa vastaavana päätoimittajana Länsiväylässä ja aloittaa samalla Etelä-Suomen Median verkkodeskin ja viihteen esimiehenä. Mallilla vahvistetaan lehtien yhteistyötä ja kasvua verkossa.

Helsingin Uutisten päätoimittajana aloittava Kannala on toiminut aikaisemmin muun muassa Tamperelaisen päätoimittajana ja kustannusjohtajana.

Tällä hetkellä Kannala toimi Etelä-Suomen Median paikallisjohtajana ja on sen ohella vetänyt muun muassa konsernin suurasiakasyksikkö Meksiä. Hän jatkaa paikallisjohtajan tehtävässä päätoimittajanimityksen jälkeen, mutta luopuu myynnillisistä tehtävistä, kun Meks:n myyntijohtajana aloittaa 1.8. Maija Syyrakki.

– Näen Helsingin Uutisissa valtavan kasvupotentiaalin. Verkossa olemme jo murtautuneet Suomen suurimpien joukkoon, mutta myös printissä on mahdollisuuksia. Tulemme panostamaan entistä voimakkaammin paikallisuuteen, mikä näkyy muun muassa merkittävänä paperilehden uudistuksena vuodelle 2020, Kannala näkee.

Helsingin Uutiset on maan luetuin kaupunkilehti. Maaliskuussa julkaistun Kansallisen mediatutkimuksen mukaan se tavoittaa 350 000 lukijaa viikossa.

Lehti on kasvanut vauhdilla erityisesti verkossa: viimeisimmän, huhtikuussa julkaistun Fiam-vertailun mukaan lehden verkkopalvelu tavoitti kuukauden aikana miljoona suomalaista.

Sanomalehdistä enemmän lukijoita on vain Kalevalla, Aamulehdellä, Kauppalehdellä, Helsingin Sanomilla ja iltapäivälehdillä. Kaupunkilehdistä se on verkossa ylivoimaisesti suurin.

– Lukijapitoamme täytyy kuitenkin edelleen parantaa. Aito helsinkiläisyys on yksi asia, jolla voimme myös tähän vaikuttaa. Tulemme myös panostamaan siihen, että Helsingin Uutiset uskaltaa ottaa rohkeasti kantaa Helsingissä ja pääkaupunkiseudulla käytävään keskusteluun, Kannala kaavailee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Helsingin Uutiset on tutkitusti Suomen suurin kaupunkilehti1.3.2019 05.00
Helsingin Uutisten väkevä kasvu jatkuu – uusi lukijaennätys tammikuussa27.2.2019 11.53
Helsingin Uutisissa testattu tunnetyökalu poiki jatkohankkeen – Mediatalo Keskisuomalaiselle 300 000 euron innovaatiotuki Googlelta21.3.2019 10.44

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu